Novice

Renault razkril športni Twingo GT

Vročica po predstavitvi vražjega Clia R.S. 16 se še ni polegla, že je Renault predstavil športno različico Twingo GT. Ne bojte se, tokrat oznaka GT ne prinaša le lepotnih popravkov, temveč so se pri oddelku Renault Sport poigrali tudi z motorjem in šasijo ter na novo definirali ”zabaven mestni avtomobil”.

Renault je za osnovo vzel 0,9-litrski prisilno polnjeni bencinski agregat TCe in s pomočjo modificiranega motornega računalnika in drugačnega izpušnega sistema moč motorja dvignil na 81 kilovatov ter 170 njutnmetrov navora. V primerjavi z običajno različico je to 15 kilovatov moči in 35 njutnmetrov navora več. Spremenjeno je bilo tudi prestavno razmerje, ki bo pripomoglo k živahnejšemu značaju najnovejšega Twinga. Gledano z vidika zmogljivosti, se sicer ne more primerjati s starejšo različico R.S., vendar je GT naredil korak v pravo smer.

Pri oddelku Renault Sport so za boljše vozne lastnosti spremenili vzmetenje in nastavitve volana. Manjše dodelave so namenili še sistemu ESP. Kot pravijo pri Renaultu, se Twingo GT na cesti obnaša bistveno bolj odzivno in natančno.

Spremembe so seveda tudi v zunanjem videzu. Med najbolj opazne kozmetične popravke sodijo edinstvena 17-palčna aluminijasta platišča, dvojni zaključek izpušne cevi, poseben grafičen paket in zračnik na zadnjem blatniku. Prvič bo v barvni paleti oranžna barva, družbo pa ji bodo delali še siva, bela in črna. Nekaj sprememb je tudi v potniški kabini. Poleg oranžnih dodatkov in aluminijastih stopalk so namestili še aluminijasto prestavno ročico.

Twingo GT  ekskluzivno izdelujejo v novomeškem Revozu, prvič pa bo javno razstavljen od 23. do 26. junija na letošnji prireditvi Goodwood Festival of Speed. Na ceste bo Twingo GT po napovedih tudi v Sloveniji zapeljal pozno letos, takrat pa bo znana tudi njegova cena.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Renault razkril športni Twingo GT"


Fnatic
5 leta 7 meseci nazaj

Ta edinstvena platišča so pa res edinstvena ja. Meni osebno tudi približno niso všeč. Ampak ok, stvar okusa. A notranjost ostaja enaka? Milsim razen volana itd..

cashy
5 leta 7 meseci nazaj

Tak neprijeten občutek imam, da se twingo še zdaleč ni prijel po pričakovanjih, vsaj v Sloveniji ne…

Locher
5 leta 7 meseci nazaj

A bejž’! Občutek imaš?

cashy
5 leta 7 meseci nazaj

ja, zaenkrat le občutek, ker ne poznam dejstev. Razen, če je dejstvo, da jih na naših cestah sploh ne vidim. Odkar so v prodaji, sem videl mogoče dva.

Firediver
5 leta 7 meseci nazaj

Locher, tebi manjka pa olike! In to osnovni paket…

Locher
5 leta 7 meseci nazaj

Kje sklepaš na pomanjkanje olike? Pač samo sarkastična pripomba, da ima IMHO cashy še kako prav.

 
Volvo bo za modela 90 pripravil različici Polestar
Družinsko uporaben Mercedes-Benzov karavan razreda E