Novice

Volvo in ECARX v partnerstvo za razvoj infozabavnih sistemov

Švedski proizvajalec avtomobilov in tehnološko podjetje bosta združila znanje in sredstva v skupnem podjetju, ki naj bi razvilo novo vrhusko platformo za prihajajoče infozabavne sisteme.

Podjetje ECARX sta leta 2016 ustanovila izvršni direktor Shen Ziyu in Geelyjev predsednik Li Shufu, v novem projektu pa nameravajo združiti moči s švedskim Volvom v razvoju zasnove sodobnih infozabavnih sistemov, ki bodo našli svoje mesto v bodočih modelih Volvo, pa tudi v modelih drugih znamk skupine Geely in potencialno zunanjih proizvajalcev. Skupno podjetje s sedežem v švedskem Gothenburgu naj bi vodil Jan-Erik Larsson, trenutno vodja raziskav in razvoja za Volvo Cars na Kitajskem, novonastala družba pa naj bi pričela s poslovanjem v tretjem četrtletju letošnjega leta.

Tehnični direktor Volva Henrik Green je pojasnil, da je najnovejši infozabavni sistem v modelih Volvo sicer eden izmed najboljših na trgu ter je primerjal uporabniško izkušnjo s tisto pri pametnih telefonih. Sodelovanje z ECARX naj bi pospešilo prihodnji razvoj ter uvedlo kvalitetne infozabavne sisteme v širši nabor avtomobilov, s tem pa povečalo spodbude za podjetja in razvijalce pri ustvarjanju kvalitetnih  storitev in aplikacij za uporabnike platforme.

Bodoča platforma naj bi bila z znamkama prilagojenima uporabniškima vmesnikoma najprej na voljo v modelih Volvo in Polestar.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lexus bo končno razkril novi električni koncept
Toyota in Isuzu oživljata sodelovanje