Novice

Toyota in Isuzu oživljata sodelovanje

Partnerstvo bosta japonska proizvajalca podkrepila s kapitalsko povezavo in novim skupnim podjetjem.

Toyota in Isuzu Motors sta na skupni tiskovni konferenci oznanila, da nameravata obuditi pred dvema letoma prekinjeno sodelovanje z namenom povečanja konkurenčnih prednosti na področju povezanih in komercialnih vozil. Partnerstvu se bo pridružila Toyotina enota Hino Motors s ciljem skupnega razvoja tovornih vozil, vključno s področji povezljivosti in pogonske tehnologije gorivnih celic.

Toyota in Isuzu sta se pred tem povezala že v letu 2006 ter skupaj razvijala dizelske pogonske agregate, partnerstvo pa sta razvezala zaradi spremenjenih tržnih razmer v letu 2018 s postopno odprodajo Toyotinega 5,89-odstotnega deleža Isuzuju.

Akio Toyoda, karizmatični izvršni direktor Toyote, je na skupni novinarski konferenci povedal, da so razlog za ponovno sodelovanje našli na področju raziskav in razvoja bodočih električnih vozil.

Toyota naj bi kupila 39 milijonov lastnih delnic Isuzuja v okvirni vrednosti 42,8 milijard jenov (332,8 milijonov evrov) za 4,6-odstotni delež v podjetju. Hkrati naj bi vse tri vključene družbe ustanovile novo skupno podjetje, kjer naj bi imela Toyota 80-odstotni delež, Isuzu in Hino pa vsak po 10-odstotni delež.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe, Toyota. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo in ECARX v partnerstvo za razvoj infozabavnih sistemov
Bo Zeekr novi Teslin rival?