Novice

Volvo poziva k uporabi enotnega sistema električnih polnilnic

Volvo je pozval ostale proizvajalce vozil k uporabi enotne polnilne infrastrukture za vsa električna vozila.

Poteza sovpada z ambicijami podjetja, da bi do leta 2019 začeti z množično proizvodnjo električnega vozila. Do konca desetletja želijo pripraviti tudi vrsto priključnih hibridov, celotna modelna ponudba pa bo slonela na novih arhitekturah SPA in CMA.

Volvo je član kozorcija električnih vozil (brez Tesle), poimenovanega Charging Interface Initiative, ki namerava uporabiti vsa razpoložljiva sredstva za dosego cilja. Dr. Peter Mertens, višji podpredsednik za raziskave in razvoj pri Volvu, je dejal: ”Vidimo, da se je premik proti popolnoma električnim vozilom že zgodil, saj baterijska tehnologija napreduje, cene padajo in se postavlja polnilna infrastruktura. Tudi če smo pripravljeni s tehnološke perspektive, polnilna infrastruktura še ni v enakem položaju. Če želimo majhen doseg poslati v preteklost, je globalen standariziran polnilni sistem skoraj nujen.”

Predstavljeni kombinirani polnilni sistem ponuja hitro polnjenje kot tudi običajno možnost polnjenja, z možnostjo polnjenja  od 42 kW do 200 kW, možen pa je dvig vse do 300 kW. S tem bi se lahko primerjali s Teslinimi hitrimi polnilnicami, ki bi jih za plačilo lahko uporabljali vsi uporabniki električnih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscooops. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peter Podlunšek končal prvo tekmo razreda Master na 12. mestu
Mazda napoveduje kupejevski križanec CX-4