Novice

Mazda napoveduje kupejevski križanec CX-4

Moda kupejevsko stiliziranih križancev se širi tudi med japonske proizvajalce. Mazda bo na avtomobilskem salonu v Pekingu 25. aprila širši javnosti predstavila nov model CX-4, ki ga danes napoveduje s prvo delno fotografijo.

Pogled s fotografije je seveda skrbno izbran, saj kaže padajočo strešno linijo z integriranimi strešnimi nosilci, kar daje vedeti, da bo Mazdina družina križancev s tehnologijo Skyactiv dobila novega člana s kupejevsko podobo, ki jo je napovedoval že lanski frankfurtski koncept Koeru.

Proizvajalec v uradnem sporočilu za javnost ne razkriva dosti, zapisali so le, da bo novi križanec CX-4 najnovejši v Mazdini generaciji modelov, ki so opremljeni s skupkom tehnologij Skyactiv ter oblikovani v skladu s filozofijo Kodo. Njegova izrazita podoba naj bi ga ločevala od ostalih športnih terencev, CX-4 pa naj bi s svojo funkcionalnostjo in voznimi značilnostmi pomagal uporabnikom v njihovih kreativnih življenjih.

Vse ostalo so ugibanja medijev: po imenu sodeč bi lahko sklepali, da se bo novinec velikostno uvrščal med CX-3 in CX-5, pri čemer se nagibamo k temu, da bodo njegove zunanje dimenzije bližje večjemu bratu. To bi posledično pomenilo, da si bi, poleg medosne razdalje, delila tudi ponudbo pogonskih agregatov.

Avtomobilizem.com (Vir: Mazda, Motor Authority. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo poziva k uporabi enotnega sistema električnih polnilnic
Avtonomna vozila kmalu tudi na britanske avtoceste