Novice

Vpoklic Fiatov preko luže

Zaradi težav s samodejnim menjalnikom so se pri Fiatu odločili, da bodo opravili v ZDA in Kanadi vpoklic 20.000 avtomobilov modela 500L.

Kmalu po Chryslerjevem vpoklicu 25.000 vozil Jeep Grand Cherokee in Dodge Durango, letnika 2012 in 2013, ki imajo težave z zavornim sistemom, mora italijansko-ameriški koncern opraviti vpoklic še pri Fiatu. In sicer pri »kragujevškem« enoprostorskem modelu 500L, ki na ameriškem trgu še ni upihnil niti prve svečke od začetka prodaje.

Razlog za vpoklic je napaka na programski opremi šeststopenjskih samodejnih menjalnikov, saj se je v nekaj primerih zgodilo, da menjalnika ni bilo mogoče prestaviti iz pozicije »P«, oziroma je reagiral zelo počasi. Napaka se pojavlja pri izjemno visokih ali nizkih temperaturah.

Vpoklic zajema okrog 20.000 vozil, ki so bila proizvedena v letošnjem letu, od tega se jih 18.000 nahaja v ZDA in 2.000 v Kanadi. Vsaj petina vozil se nahaja v Fiatovih salonih, saj še niso bila prodana. Zaradi napake sicer ni prišlo do nobene nesreče.

Fiat je objavil, da bo kril vse stroške pri popravilu, kmalu pa bo pričel z obveščanjem strank. Imajo avtomobili, ki prihajajo iz Kragujevca na drugo stran Atlantika, slabo karmo?

Avtomobilizem.com (Vir: autoblog.rs. Foto: Fiat)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Vsak peti avto bo hibrid
Škodin in Seatov SUV v isti proizvodnji