Novice

Vrnitev električnega Fiskerja

Potem ko je ameriški proizvajalec električno gnanih športnih avtomobilov Fisker Automotive pred štirimi leti razglasil stečaj, se znamka Fisker ponovno vrača na trg. Napovedujejo izjemno zmogljiv ter napreden električen avtomobil, ki naj bi ga predstavili že naslednje leto.

Danec Henrik Fisker, nekdanji BMW-jev oblikovalec, je že pred leti dodobra razburkal avtomobilski svet, ko je predstavil precej nekonvencionalno oblikovano električno gnano vozilo Karma, ki je navduševalo tudi hollywoodske zvezdnike. A je kasneje zapadel v težave, pri čemer se je znašel v sodnem sporu s Teslo ter leta 2012 razglasil stečaj. Celotno premoženje podjetja je odkupila skupina Wanxiang in se preimenovala v Karma Automotive, saj je blagovna znamka Fisker ostala v lasti Henrika Fiskerja.

Ustanovitelj znamke Fisker je sedaj naznanil ustanovitev novega podjetja Fisker Inc. s sedežem v Kaliforniji ter najavil športno električno vozilo, ki naj bi se ponašalo s precej inovativno in zmogljivo baterijo, kot je še ni bilo mogoče videti v avtomobilskem svetu in ki naj bi zagotavljala precej daljši doseg kot dosedanje. Baterijo razvijajo znotraj podjetja, saj ne želijo biti odvisni od zunanjih dobaviteljev.

Pri Fiskerju hkrati obljubljajo revolucionarno oblikovanje novega avtomobila, ki naj bi se ponašalo z izjemno dobrodušno odmerjenim notranjim prostorom. Kasneje naj bi predstavili še manjše električno vozilo, ki naj bi bilo cenejše od tovrstno gnanih konkurentov ter ponujalo precej daljši doseg.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fisker.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kandidati za Svetovni avto leta 2017
Volvo bo zagnal sistem komunikacije med vozili