Novice

Vse bolj divji Opel Adam: napad morskih psov na modni avtomobil

Pozor, v Opel Adamu sta skrita majhna, divja morska psa! A brez skrbi, nikogar ne bosta ugriznila 😉 Sta namreč dobro skrita, skorajda nevidna. Tako kot ponekod ob Veliki noči otroci iščejo skrita pisana jajca, tako lastniki Adamov z nekoliko natančnejšim pregledom notranjosti svojega majhnega modnega avtomobila, odkrijejo nove razsežnosti njegove nekonvencionalne plati. Sicer ne bodo našli velikonočnih jajc, a če bodo dovolj pozorni in natančni, bo presenečenje toliko večje – čakata jih namreč dva morska psa…

Kako so morski psi prišli v Adama in ostale Ople?

Kako sta morska psa pravzaprav prispela v Adama? Torej. Od leta 2006 je nekaj Oplovih oblikovalcev našlo diskreten način, kako pustiti svoj pečat v obliki motiva morskega psa v vozilu na katerem so delali. Pa poglejmo še malo nazaj. Tako kot vedno pri tovrstnih nenavadnih, nevsakdanjih rešitvah, se je tudi skok morskih psov iz oceanov v notranjost Oplovih avtomobilov zgodil nenadejano, spontano. Nekega nedeljskega popoldneva leta 2004 je Oplov oblikovalec in amaterski dirkač Dietmar Finger doma risal skice nove Corse. Ubadal se je z zunanjim izgledom predala v armaturni plošči, ki je večino časa očem popolnoma skrit z zaprtimi sopotnikovimi vrati. Njegovega sina so navdušile risbe z morskimi psi, saj so mu bili ti posebej všeč. Dietmar se je nasmehnil… nova ideja je bila rojena, v bistvu je vzniknila nova strast. Naslednji dan je namreč dodelano risbo obrisa morskega psa pokazal, v Avstraliji rojenemu vodji oblikovalcev Corse Nielsu Loebu in mu nemudoma »prodal« zamisel. Morski pes v predalu je odplaval v serijsko izdelavo. Od takrat se je skril v notranjosti že več kot dveh milijonov Cors, izdelanih od leta 2006 do danes.

Ko je Niels Loeb omenil morske pse Karimu Giodimania, zadolženem za notranjost Zafire Tourer, je zgodba o uspehu Oplovih morski psov dobila novo poglavje. Giordimania je ustvaril tri morske pse in jih skrivoma naselil v notranjosti kompaktnega enoprostorca. So zares dobro skriti, konec koncev je Zafira Tourer resen avtomobil.

Da morajo morski psi živeti naprej je sklenil tudi Stefan Arndt, zadolžen za notranjost Adama, ki je ustvarjal skupaj z Nielsom, odgovornim za zunanjost avtomobila. Skladno z divjim značajem Adama, so v njem morski psi bolj vidni in bolj zabavni, kot v drugih avtomobilih. V bistvu so v večji ribji družbi. Enega izmed njiju je mogoče najti dokaj preprosto. Drugi je v družbi dveh nedolžnih ribic. Vendar, kje točno so skriti? Pri tem velja namig, da imajo pač morski psi radi tekočine… Napočil je torej čas velikonočnega iskanja morskih psov!

Vir: Opel

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Včasih so bili avtomobili bolj pisani
Audi A3 je Svetovni avtomobil leta 2014