Novice

Vse za e-mobilnost in energetsko samooskrbo na enem mestu

Porsche Slovenija in znamka Moon sta predstavili novo spletno stran vrhunskaemobilnost.si, kjer so zbrali informacije za e-mobilnost in energetsko samooskrbo za zasebno ali poslovno rabo.

Nova spletna stran odraža celovitost ponudbe Porsche Slovenija s paleto električnih in elektrificiranih vozil avtomobilskih znamk Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Škoda in Volkswagen Gospodarska vozila, storitvami financiranja in vzdrževanja ter ponudbo izdelkov in storitev znamke Moon.

Generalni direktor Porsche Slovenija Danilo Ferjančič je pojasnil: »V Porsche Slovenija se zavedamo kompleksnosti časa, v katerem živimo. Zaradi nestabilnih mednarodnih okoliščin se dražijo energenti, predvsem pri fosilnih gorivih pa nas občutne podražitve šele čakajo. Ko se bo leta 2026 v sistem trgovanja z emisijami vključil tudi sektor cestnega prometa, bomo vozniki v denarnici krepko občutili posledice vseh zamujenih ukrepov na področju zmanjševanja izpustov ogljikovega dioksida. Edini način, kako se lahko do leta 2030 približamo zastavljenemu cilju zmanjšanja izpustov, je premišljena in odločna elektrifikacija slovenskega voznega parka. Že danes pa lahko vsako gospodinjstvo in sleherno podjetje naredi odločen korak proti lastni energetski neodvisnosti ter s sončno elektrarno v kombinaciji s hranilnikom električne energije poskrbi za zadovoljevanje svojih potreb z brezplačno čisto energijo.«

emobilnost-01-02Poleg predstavitve vseh izdelkov in storitev naj bi spletna stran omogočala tudi kontakt s strokovnjaki, ki bodo znali svetovati in pripraviti prilagojene rešitve za potrebe, pa naj gre za dom, stavbo podjetja, sodobni hotel ali občino. Ob izčrpnih odgovorih na najpogostejša vprašanja uporabnikov so tam zbrani še članki s področja ter koristna spletna orodja, s katerimi je na primer mogoče preveriti, kolikšen bi bil prihranek z lastno sončno elektrarno in kakšna sončna elektrarna bi bila v poosameznem primeru sploh potrebna. V prihodnjih tednih naj bi vsebino dopolnili s funkcionalnostjo za lažje pridobivanje informacij vsem, ki se odločajo za nakup e-vozila. Tako naj bi na enem mestu zbrali podatke o vseh električnih in elektrificiranih modelih iz ponudbe znamk pod okriljem Porsche Slovenija, da bo omogočena primerjava ključnih parametrov, dodali pa naj bi še orodje za izračun skupnih stroškov lastništva (TCO) posameznega e-vozila.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche Slovenija.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda Afriq je realizacija študentske ideje
Jubilejni Volkswagen Golf R je najmočnejši serijski model svoje vrste