Novice

Vsi novi modeli DS od leta 2025 naprej elektrificirani

DS, prestižna znamka skupine PSA, bo letošnji mednarodni salon v Parizu izkoristila za predstavitev svojega prvega električnega modela. Istočasno so napovedali še, da bo od leta 2025 naprej njihova celotna modelna paleta elektrificirana.

Ne, ne, to seveda ne pomeni, da bodo od 2025 naprej vsi DS-i strogo električni modeli, pomeni samo, da bodo v vsakem DS-u, ki ga bodo predstavili od vključno 2025 naprej, pogonski sklopi tudi na nek način elektrificirani – torej bodisi hibridni, priključno hibridni ali strogo električni.

Pred časom je DS še imel v ponudbi hibridni DS5 Hybrid4, a se je ta medtem že poslovil iz prodajne palete. Zdaj opevajo prihod njihovega cestnega terenca DS7, natančneje njegove različice priključnega hibrida E-Tense. Tehnično gre za hibridni pogonski sistem z dvema elektromotorjema, enim vgrajenim spredaj in drugim ob zadnji premi, ter z 200-»konjskim« turbobencinarjem v nosu. Med slednjega in prednji elektromotor je nameščen 8-stopenjski samodejni menjalnik, njuna pogonska moč pa se prenaša samo na prednji kolesni par. Francozi napovedujejo, da njegova 13-kilovaturna baterija zadošča za največ 60 kilometrov brez emisijske vožnje. No, počakajmo na leto 2019, ko naj bi DS7 E-Tense pričakali tudi na naših cestah.

Do takrat, natančneje septembra letos v Parizu, pa bodo Francozi pokazali svoj prvi strogo električni model. Ker je v tem trenutku to vse, kar so nam pripravljeni razkriti o njem, nam ne preostane drugega kot počakati do septembra, ko odpre vrata mednarodni avtomobilski salon v Parizu.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Peter Humar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche Cayenne tudi kot priključni hibrid
Toyotino priznanje Ichiban tudi letos v Izolo