Novice

WRC leta 2017 z novim dirkalnikom. Se vračajo časi legendarne B skupine?

Vodilni možje pri krovni zvezi FIA, ki so odgovorni za razvoj in potek svetovnega reli prvenstva WRC so predstavili načrte za sezono 2017, v katero bodo upeljali številne novosti ter s tem skušali še popestriti samo tekmovanje. Si lahko v WRC obetamo naslednike dirkalnikov legendardne B skupine?

Vsi dirkalniki bodo morali imeti bolj agresiven zunanji videz z aerodinamičnim paketom, za 55 milimetrov bodo širši in bodo imeli za 60 milimetrov spredaj ter 30 milimetrov zadaj večji previs. Večji zadnji usmerjevalnik zraka bo za 50 milimetrov bolj oddaljen od zadnjega odbijača, za boljše vozne lastnosti pa bo poskbel elektronsko nadzorovan sredinski diferencial in do 25 kilogramov manjša teža.

Še najbolj zanimiv je podatek o povečanju povprečne moči, ki se bo z zdajšnjih 224 kilovatov povečala na 283 kilovatov. V ta namen bodo restriktor turbinskega polnilnika povečali z zdajšnjih 34 na 36 milimetrov, kar bo omogočalo pridobitev večje moči motorja brez velikih razvojnih stroškov, ohranili pa bodo polnilni tlak na 2.5 bara.

O novih spremembah in izboljšavah je nekaj besed spregovoril tudi prvak Sebasten Ogier. ”Kot voznik si vedno želiš več moči. Mislim, da bo večji usmerjevalnik zraka in nova aerodinamika dodal dirkalniku več podtlaka, več oprijema in večjo hitrost v zavojih.”

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: FIA)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
65 milijonov dolarjev za neverjetno zbirko vozil
Povečan doseg za Nissan Leaf