Novice

Povečan doseg za Nissan Leaf

Nissan je z električnim modelom Leaf uspešen v številnih evropskih državah, zato je dolgo časa držal status najbolje prodajanega evropskega električnega vozila. V prvih šestih mesecih so samo v Veliki Britaniji prodali 10.000 novih Leafov, bodoči kupci pa bodo veseli dejstva, da bo japonski proizvajalec v avgustu še bistveno izboljšal doseg vozila.

Automotive news poročajo o prenovitvi baterijskega paketa za električnega Leafa ob koncu leta, vendar naj bi do tega, po trditvah virov znotraj podjetja, prišlo že avgusta. Baterijski paket s 30 kWh bo približno enake velikosti in bo zamenjal trenutno 24 kWh baterijo, ki je v uporabi od leta 2010.

Nissan še ni uradno potrdil teh govoric, niti ni potrdil tehničnih podatkov, vendar je prototip Leafa s prenovljenim električnim pogonskim sklopom prikazal delničarjem na sestanku junija 2015. S prenovljenim baterijskim sklopom želijo doseči realen doseg 500 kilometrov z enim samim polnjenjem in še zmanjšati razliko med električnim vozilom ter vozilom z motorjem na notranje izgorevanje. Lastniki novega Leafa bodo tako manj zaskrbljeni glede dnevnih potreb in pod manjšim stresom zaradi iskanja polnilnih postaj.

Kljub zadnjim govoricam pa zaenkrat ni niti najmanjših indicev o prihodu nove generacije električnega prvaka, le o prenovljenem električnem sklopu, ki bo še povečal svojo prevlado v svetu električnih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: Nissan)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Povečan doseg za Nissan Leaf"


benf1
8 leta 9 meseci nazaj

S 30kWh baterijo, ki prihaja jeseni, ne bodo dosegli 500km dosega. Teh 500km pride čez nekaj let, verjetno z drugo generacijo modela Leaf.

 
WRC leta 2017 z novim dirkalnikom. Se vračajo časi legendarne B skupine?
Magna Steyr še v izdelavo BMW-jeve serije 5