Novice

Z uporabo Teslinega Autopilota do popusta pri zavarovanju

Elon Musk si je dolgo časa želel, da bi lastniki Tesle pridobili popust pri zavarovanju zaradi uporabe sistemov avtonomne tehnologije. Želja se mu počasi uresničuje, saj je prva zavarovalnica pričela ponujati cenejša zavarovanja za lastnike vozil Tesla, ki uporabljajo sistem Autopilot..

 

Podjetje Root Insurance iz ameriške zvezne države Ohio je potrdilo, da bodo lastniki vozil Tesla, ki bodo uporabljali funkcijo Autosteer, plačali nižjo zavarovalno premijo. Varnostno-asistenčni sistem je del Autopilota in skrbi, da vozilo ostane znotraj voznega pasu, brez vmešavanja voznika.

Za ta korak so se odločili, ker je NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration, ameriška nacionalna agencija za varnost v prometu) v poročilu zapisala, da je število nesreč z modeli Tesla s prihodom Autopilota padlo za skoraj 40 odstotkov. Za pridobitev uradnega popusta si morajo vsi lastniki na svoj pametni mobilnik prenesti aplikacijo Root. Ob vožnji jo bodo morali vključiti in dovoliti aplikaciji beleženje kilometrov, ki so jih naredili na avtocestah s pomočjo Autopilota. Na koncu bodo upoštevali število prevoženih kilometrov z uporabo Autopilota in lastniku priznali sorazmeren popust.

Pri Root Insurance bodo v letošnjem letu predstavili podobne popuste za ostala delno samovozeča vozila.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pet ikonskih Porschejevih konceptov
Poklon legendi: Volkswagen Karmann Ghia