Novice

Pet ikonskih Porschejevih konceptov

Če avtomobilski koncepti in študije v veliki meri predstavljajo oblikovalsko vizijo, ki pri serijskem modelu niti slučajno ni tako radikalna, pa pri nemškem Porscheju že od nekdaj ubirajo drugačno pot. Njihovi koncepti so namreč precej realistični, pri čemer gredo kasneje v proizvodnjo brez večjih sprememb.

V duhu ustvarjanja konceptnih vozil, ki ima tudi pri znamki športnih vozil z Stuttgarta precej bogato zgodovino, so pri Porscheju izbrali pet najbolj prepričljivih študij, ki so dodobra vplivale na razvoj njihovih avtomobilov.

  1. Porsche 754 T7 (1959)

Pri konceptu 754 T7, ki ga je leta 1959 zasnoval Ferdinand Alexander Porsche, gre verjetno za najbolj znano Porschejevo študijo, saj predstavlja zametek dizajna njihovega najbolj prepoznavnega modela v celotni zgodovini (911). Prototip je bil izdelan štiri leta pred predstavitvijo serijskega modela 901 na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

  1. Porsche 989 (1988)

Dobrih 20 let pred predstavitvijo limuzinske Panamere so pri Porscheju že razmišljali o štirivratni limuzini, zasnovani na modelu 911, ki pa v tistih časih (še) ni mogla zaživela v serijski izvedbi.

  1. Porsche Cayenne Cabriolet (2002)

Leta 2002 so prišli Porschejevi inženirji na precej nenavadno idejo, da bi ustvarili brezstrešni SUV. Ideja (na srečo) ni prešla vrat njihovega studia, saj bi verjetno doživela podobno usodo kot Nissan Murano CrossCabriolet.

  1. Porsche 918 Spyder (2010)

Pri konceptnem 918 Spyder, ki so ga predstavili leta 2010 na ženevskem avtomobilskem salonu, bi skorajda težko rekli, da je šlo za študijo, saj je bila skorajda povsem enaka kasnejši serijski izvedenki.

  1. Porsche Mission E (2015)

Na predlanskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu so pri Porscheju presenetili z izjemno mikavno študijo, s katero so pokazali svoj pogled na električno gnano športno dirkaško prihodnost.

Več o konceptih pa v video posnetku:

Avtomobilizem.com (Vir: Motortrend. Foto in video: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan zapušča glavni oblikovalec Nakamura
Z uporabo Teslinega Autopilota do popusta pri zavarovanju