Novice

Zadnja serija Alfinega modela 4C

Pri legendarni italijanski znamki Alfa Romeo se v letošnjem letu dokončno zaključuje zgodba njihovega športnega dvoseda, ki se mu se bodo poklonili s posebno serijo z oznako 4C Spider 33 Stradale Tributo. Omenjena različica bo sicer na voljo le preko luže, izdelali pa bodo zgolj 33 primerkov.

Kot že ime pove, so Italijani pri zadnji seriji Alfinega maloserijskega športnega modela 4C našli navdih pri enem njihovih najbolj ikoničnih avtomobilov v zgodovini in sicer pri modelu 33 Stradale, ki je nastajal med leti 1967 in 1969. Omejena različica bo na voljo zgolj v brezstrešni verziji ter odeta v prepoznaven rdeč karoserijski odtenek Rosso Villa d’Este, nanj pa so nataknili sivkasto zlata aluminijasta platišča (18-palčna spredaj in 19-palčna zadaj).

Znotraj se limitirana verzija brezstrešnega 4C ponaša s sedeži, odetimi v usnje in alkantaro, ki so obarvani v črne in tobačno rjave odtenke, voznika pa pričakajo tudi različni emblemi z oznakami »Tributo 33 Stradale«. Med serijsko opremo pa so se tokrat znašli tudi nekateri precej zanimivi elementi, med katerimi si še posebno pozornost zasluži Akrapovičev izpušni sistem.

Pod motornim pokrovom ni sprememb, saj je tam nameščen že poznani 1,75-litrski štirivaljnik, ki proizvede 240 KM največje moči, za prenos moči pa skrbi 6-stopenjski dvosklopčni menjalnik.

Posebna serija modela 4C je na voljo v zgolj 33 primerkih pri izbranih Alfinih prodajalcih v ZDA, cena pa znaša 79.995 USD.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Zadnja serija Alfinega modela 4C"


wildbliw
3 leta 4 meseci nazaj

Ni po mojem okusu.

desmodromica
3 leta 4 meseci nazaj

Kakšen pa je tvoj okus?

wildbliw
3 leta 3 meseci nazaj

Beri komentarje.

xxl
3 leta 4 meseci nazaj

Lepo, ne vem pa, zakaj samo za amere?

 
Bo tehnologija baterij z elektrolitom v trdnem stanju pospešila vsesplošno uporabo električnih vozil?
Državni zbor sprejel predlog novega Zakona o davku na motorna vozila