Novice

Zadnji pogon za italijanskega bika z imenom Huracan Spyder

Lamborghini je ponovno poskrbel za naraščaj v svoji športni družini. Tokrat je italijanski proizvajalec na salonu v Los Angelesu predstavil brezstrešno različico Huracana s pogonom na zadnji kolesni par.

Huracan Spyder stopa po stopinjah bratskega modela LP580-2, a ima poleg pogona na zadnji kolesni par še nekaj edinstvenih dodatkov, s katerimi se očitno loči od štirikolesno gnanih modelov. Vgrajeni 5,2-litrski atmosferski desetvaljni agregat proizvede 426 kilovatov moči, kar je malenkost manj kot pri trdostrešni različici, toda Huracan Spyder bo od 0-100 km/h pospešil v vsega 3,6 sekundah in dosegel največjo hitrost 319 km/h.

Moč se na zadnji kolesni par prenaša preko 7-stopenjskega dvosklopkovnega samodejnega menjalnika Lamborghini Doppia Frizioned. Lamborghinijev dinamični sistem krmiljenja je bil optimiziran, da je primeren za namembnost avtomobila, prav tako pa ima Huracan Spyder nameščen sistem ”Launch Control”.

Že tako agresivne zunanjosti oblikovalci niso pretirano spreminjali. V primerjavi z ostalimi modeli iz družine je odbijač ostal nespremenjen, nekaj manjših vizualnih sprememb pa lahko opazimo na zadnjem odbijaču in sprednji maski hladilnika. Platneno streho lahko do hitrosti 50 km/h voznik spusti ali dvigne v vsega 17 sekundah. Masa je porazdeljena v razmerju 40:60, zato je še poudarjeno prekrmiljenje.

Huracan Spyder bo v ekskluzivne prodajne salone zapeljal januarja prihodnje leto in bo cenovno pozicioniran med dvo- in štirikolesno gnane kupejevske modele.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Oplova serija modelov X se širi
McLaren prižgal zeleno luč za trisedežno športno zver