Novice

Zanimiva predelava dostavnega Citroëna Jumper

Če ste se naveličali svojega dostavnega Citroëna Jumper, vam v Italiji ponujajo zanimivo predelavo oziroma karoserijske dodatke, s pomočjo katerih ga lahko v trenutku spremenite v njegovega legendarnega predhodnika (Type H).

Citroënov legendarni model Type H je bil prvič predstavljen pred natanko 70 leti, izdelovali pa so ga vse do leta 1981. Delovni dostavnik, ki so ga na domačem trgu uporabljali tudi policisti, poštarji in gasilci, danes velja za eno od legend francoske avtomobilske industrije. Ob sedemdesetletnici predstavitve omenjenega modela sta Fabrizio Caselani in poznani madžarski oblikovalec David Obendorfer predstavila zanimiv karoserijski komplet, s katerim lahko spremenite suhoparnega Jumperja v retro dostavnik, ki spominja na tistega iz leta 1947.

Retro karoserijske dodatke bodo izdelovali v italijanskem obratu FC Automobili, pri čemer bodo izdelali zgolj 70 kompletov. Omenjene karoserijske predelave bodo izvajali izključno na sedežu podjetja, cena tovrstnih dodatkov pa zaenkrat še ni znana.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Seat s paketom FR pripravlja teren za nabrito različico Cupra
Terenska obdelava karavanske Opel Insignie