Novice

Terenska obdelava karavanske Opel Insignie

Pri Oplu so karavanski različici Sports Tourer namenili nekaj terenskih dodatkov in ustvarili Insignio Country Tourer. Svoj pustolovski duh opravičuje s štirikolesnim pogonom z vektoriranjem navora in 20 milimetrov večjo oddaljenostjo od tal.

Med največje novosti spada štirikolesni pogon, ki s pomočjo dveh elektronsko nadzorovanih večlamelnih sklopk v sistemu štirikolesnega pogona nadomešča običajni diferencial zadnje osi in zagotavlja natančnejši prenos moči posameznemu zadnjemu kolesu, ne glede na vozno podlago. Pri hitri vožnji skozi ostre ovinke sistem, glede na položaj stopalke za plin in položaj volana, dodeli več navora zunanjemu zadnjemu kolesu, kar občutno zmanjša podkrmiljenje. Na ta način sistem v delčku sekunde in brez dodatnih voznikovih posegov stabilizira vozilo.

Dodatno je na voljo še sistem FlexRide, ki ponuja tri različne vozne programe: Standard, Sport ali Tour. Z izbiro programa voznik spreminja nastavitve delovanja blažilnikov, krmiljenja, odziv dušilne lopute in točke prestavljanja.

Terensko navdahnjen Country Tourer ponuja 520 litrov prtljažnega prostora, kar je za 30 litrov več kot pri limuzini. S pomočjo zadnje klopi, ki se deli v razmerju 40:20:40, se odpre 1.665 litrov velik prtljažni prostor. Kot si lahko mislite, je velika večina stvari prenesenih iz modelov Grand Sport in Sports Tourer, zato ima karavan, zahvaljujoč novi arhitekturi, v primerjavi s starim modelom kar 200 kilogramov manj. Podatek je še toliko bolj navdušujoč, če upoštevamo, da je novinec 73 milimetrov daljši (4.986 mm) in ima 92 milimetrov daljšo medosno razdaljo. Na račun dodatnih centimetrov so lahko podaljšali dolžino prtljažnika, ki sedaj meri več kot dva metra.

Avtomobilizem.com (Vir: Opel, Auto motor und Sport. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Zanimiva predelava dostavnega Citroëna Jumper
Osemvaljnik za Mercedes-Benzova GLC in GLC Coupe