Novice

Zaradi težav pri dobavi delov je omejena proizvodnja nekaterih modelov BMW

BMW-jevi obrati v Nemčiji, Kitajski in Južnoafriški republiki so bili prisiljeni omejiti proizvodnjo, ker proizvajalec avtomobilskih komponent Bosch ni uspel dobaviti dovolj krmilnih delov.

Pomanjkanje sestavnih delov je vplivalo na proizvodnjo serij 1, 2, 3 in 4, kar je uradno potrdil Markus Duesmann, vodja nabave delov pri BMW-ju. Prizadeti so nemška obrata v Leipzigu in Münchnu, kitajski obrat v Shenyangu in južnoafriški obrat v Rosslynu.

O omejitvi proizvodnje so prvi pisali v nemški reviji Focus, kjer so ocenili, da z zaustavitvijo proizvodnje BMW vsak dan izgubi dvomestno število milijonov evrov. ”Izkoriščamo prednost fleksibilnosti našega procesa za zmanjševanje ekonomske škode. Pričakujemo, da bo Bosch, odgovorni dobavitelj, kompenziral škodo,” so izjavili pri BMW-ju.

V Münchnu so v prejšnjem tednu dva dni zmanjšali proizvodnjo, obrat v Leipzigu pa je bil delno zaprt. Obrata na Kitajskem in v Južnoafriški republiki sta se pripravila na načrtovane prekinitve v proizvodnji. Pri BMW-ju se bodo odločili glede nadaljnih prekinitev, ki jih prinaša pomanjkanje sestavnih delov.

Bavarski proizvajalec vozil je v prvem četrtletju izgubil nekaj zaslužka, saj so morali ponuditi dodatne popuste za dvig prodaje obstoječe modelne palete. V enakem obdobju so prodali 5,2 odstotka več vozil kot leto poprej, toda Mercedes-Benz je, za primerjavo, prodal 16 odstotkov več vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ferrari je znatno povečal svoj tovarniški muzej
Prvi avtomobili Volvo S90 prihajajo s Kitajske v Evropo po železniških tirih