Novice

Prvi avtomobili Volvo S90 prihajajo s Kitajske v Evropo po železniških tirih

Proizvajalec vozil Volvo Cars bo jutri v belgijski distribucijski center Zeebrugge z železniškim transportom dostavil prve avtomobile S90, izdelane v kitajskem obratu Daqing.

Časovno je prva dostava vozil Volvo s Kitajske usklajena z obiskom kitajskega premierja Li Keqianga v Belgiji, slednji naj bi se tam sestal tudi s predsednikom podjetja Volvo Cars Li Shufujem ter izvršnim direktorjem Håkanom Samuelssonom.

Transport avtomobilov bo potekal po nedavno odprti železniški povezavi med Kitajsko in Evropo, ki po navedbah proizvajalca, v primerjavi z morskim transportom, skrajšuje čakanje kupcev na nove avtomobile za kar dve tretjini ter hkrati zmanjšuje obremenitev okolja s škodljivimi emisijami Co2 za več kot tretjino. V začetku naj bi vlak iz Daqinga v Belgijo vozil enkrat tedensko.

Vsaka železniška kompozicija bo iz Daqinga v Zeebrugge prepeljala približno 225 avtomobilov Volvo, ki bodo med transportom shranjeni v namensko zasnovanih kontejnerjih. V vsakem izmed kontejnerjev so tri vozila, varno nameščena pod različnimi koti, za optimalen izkoristek razpoložljivega prostora.

Železniška povezava med Kitajsko in Evropo je bila vzpostavljena v okviru trgovske iniciative One Belt, One Road, ki si prizadeva za oživitev starodavne Svilne ceste za novo obdobje globalne trgovine.


Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volvo.)

 

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Prvi avtomobili Volvo S90 prihajajo s Kitajske v Evropo po železniških tirih"


6 leta 2 meseci nazaj

Še malo pa bodo vse firme iz evrope prestavl na kitajsko pa ne bo vec dela ..

jack86
6 leta 10 meseci nazaj

Je blo za pričakovat od volva, glede na to da so kitajci lastniki. Samo vprašanje časa. Zdaj se šele čudim, ko je BMw napovedal enako potezo. Oni, zaradi “političnih razlogov”..

6 leta 10 meseci nazaj

Jack 86, a misliš, da ostale znamke prestižnih limuzin ne izdelujejo na Kitajskem, ko si tako začuden….

jack86
6 leta 10 meseci nazaj

Super. Ne morem verjet, prestižni volvo iz kitajske.

6 leta 10 meseci nazaj

Bmw, Volvo vsi imajo radi ?

 
Zaradi težav pri dobavi delov je omejena proizvodnja nekaterih modelov BMW
Mazdin rotacijski motor praznuje petdeset let