Novice

Ženevski salon že odpovedan

Organizatorji mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi so odpovedali dogodek, ki naj bi potekal spomladi 2022, ter pristavili, da se pripravljajo na veliki povratek v letu 2023.

Kot razlog za svojo odločitev navajajo neposredne in posredne zaplete v povezavi s pandemijo COVID-19, s katerimi se sooča avtomobilska industrija. Pri tem naj bi delovali v tako v interesu razstavljalcev kot tudi obiskovalcev, saj so v veljavi še vedno številne omejitve mednarodnih potovanj, ob njih pa se industrija sooča s številnimi težavami v dobavni verigi. Pomanjkanje elektronskih komponent tako za proizvajalce predstavlja prioriteto, zato naj bi organizatorji že prejeli več odpovedi avtomobilistov.

Kljub številnim vloženim naporom so se člani Comité permanent du Salon international de l’automobile morali soočiti z dejstvom, da pandemija še ni pod kontrolo in predstavlja resno tveganje za velike dogodke v zaprtih prostorih. Glede na številne dejavnike, ki negativno vplivajo na izvedbo GIMS v letu 2022, so se odločili za njegovo preložitev – že tretjič zapored.

Avtomobilizem.com (Vir: GIMS. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Ženevski salon že odpovedan"


JG2
2 leta 6 meseci nazaj

Brez besed, opic. švičarsk., se vidi da so to poleg avstrijcev najvecji evropski cig…

 
Toyotin Aygo X bo predstavljen novembra
Mazda širi paleto modelov