Novice

Zmagovalec izbora Autobest 2018 je Citroën C3 Aircross

Žiranti evropskega izbora Autobest, med katerimi je tudi slovenski predstavnik Vinko Kernc, so med finalisti izglasovali zmagovalca letošnjega tekmovanja – Citroën C3 Aircross. Svečana podelitev vseh priznanj bo 7. februarja 2018 v Salzburgu.

V začetku oktobra so sodelujoči v izboru Autobest objavili seznam šestih finalistov Autobest 2018. Potem ko je 31 žirantov, predstavnikov enakega števila evropskih držav, oddalo svoje glasove, so prva tri mesta zavzeli avtomobili, ki spadajo v trenutno najbolj popularen tržni segment.

Prvo mesto je pripadlo Citroënu C3 Aircross, ki je zbral skupno 1.423 točk. S seštevkom 1.302 točk mu je sledil Oplov Grandland X, tretjeuvrščeni Volkswagen T-Roc pa je zbral 1.205 točk. Na lestvici so se od 4. do 6. mesta razporedili kombilimuzinski modeli Seat Ibiza, Ford Fiesta in Honda Civic, razlike med njimi pa so bile nekoliko manjše kot pri vrhu. Podrobnejše rezultate točkovanja si lahko ogledate na tej povezavi.

V komentarju rezultatov je Vinko Kernc, slovenski predstavnik izbora, med drugim zapisal: “Slika je torej natančen odraz današnjega stanja na evropskem avtomobilskem trgu: športni terenci imajo pri svojem pohodu še vedno polno sapo, kombilimuzine pa ostajajo trdno zasidrane na večini trgov, ki jih predstavlja žirija Autobest.”

Ob glavnem izboru so objavili še druge prejemnike priznanj: Manbest 2017 prejme Li Shifu, ustanovitelj in predsednik kitajske znamke Geely,  Companybest 2017 prejme podjetje Jaguar Land Rover za izjemen uspeh na trgih v zadnjih letih, Sportbest 2017 pa gre v roke Friza Enzingerja, ki mu je uspelo z znamko Porsche doseči kar tri zaporedne naslove svetovnega prvaka WEC (World Endurance Championship). Žirija se je že drugo leto zapored odločila, da ne podeli priznanja Technobest za tradiconalne avtomobilske tehnologije, saj na tem področju ne vidijo napredka, kar je povezano s preusmerjanjem vlaganj v informacijske tehnologije. Ostale nagrade (spodaj) so bile razglašene že v začetku oktobra.


Nagrado Ecobest 2017 so podelili koncernu PSA, ki je izvedel test realne porabe goriva pri svojih vozilih s tremi neodvisnimi organizacijami (Bureau Veritas, France Nature Environment in Transport & Environment). Nagrada Smartbest 2017 je šla v roke znamki Seat za pionirski projekt vgradnje Amazonove storitve glasovnega upravljanja Alexa v njihova vozila. Prejemnik priznanja Designbest 2017 je Marek Reichman, glavni oblikovalec in kreativni direktor Aston Martin Lagonda. Nagrado Safetybest 2017 pa so dodelili Toyoti za varnostni sistem Safety Sense, ki ga vgrajuje v večino svojih vozil.


Vir in foto: Autobest.

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Zmagovalec izbora Autobest 2018 je Citroën C3 Aircross"


pleomax
6 leta 4 meseci nazaj

Zadnja leta so očitno res naklonjena PSA in oplu. ??

 
Alfa Romeo 4C in 4C Spider tudi s prenovo ne bosta dobila ročnega menjalnika
Japonci s skupnim projektom za prihodnost vodika