Novice

Zmogljivi MG4 XPower za 41 tisočakov

MG Motor Slovenija je ponudbo električnega modela MG4 razširil z izvedenko XPower, ki je najmočnejša v modelni paleti znamke.

O različici XPower, ki nastaja na modularni razširljivi platformi (MSP) in se ponaša s povsem novo konfiguracijo dvojnega motorja, smo prvič pisali že lani poleti pred premiero v britanskem Goodwoodu. Njen štirikolesni pogonski sklop zagotavlja 600 Nm navora ter sistemsko moč do 320 kW (435KM), pri čemer ima sprednji elektromotor 150 kW nazivne moči, zadnji pa 170 kW. Za pospeševanje iz mirovanja do hitrosti 100 km/h MG4 XPower potrebuje le 3,8 sekunde. Vgrajeno ima 64-kilovaturno baterijo, ki po meritvah mešanega cikla WLTP v idealnih pogojih zadošča za 385 kilometrov z enim polnjenjem.

Zmogljivost ali doseg?

Za prepoznaven nastop poskrbi nekoliko prilagojena podoba – ekskluzivna zelena barva karoserije Hunter, kontrastna streha v črni barvi, nova 18-palčna aluminijasta platišča ter oranžne zavorne čeljusti XPower. Različica ima poleg tega povečano togost, spremenjene nastavitve vzmetenja, krmiljenja in zaviranja. Boljšo vozno dinamiko zagotavlja tudi kombinacija sistema vektorske razporeditve navora in elektronske zapore diferenciala. Za optimalen stik s podlago skrbijo pnevmatike Bridgestone Turanza. Programska oprema za regenerativno zaviranje v ustreznih razmerah omogoča vožnjo z enim pedalom

MG4 XPower je na voljo tudi slovenskim kupcem, vstopna cena zanj znaša 40.900 evrov. Zanimivo je, da je za enako ceno na voljo tudi izvedenka Trophy s 77-kilovaturnim baterijskim sklopom, ki po mešanem ciklu WLTP z enim polnjenjem lahko prevozi do 520 kilometrov.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: MG Motors.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Zmogljivi MG4 XPower za 41 tisočakov"


1 mesec 19 dni nazaj

Še kakšnega italijanskega dizajnerja naj najamejo, pa se bo našlo nekaj kupcev.

1 mesec 21 dni nazaj

Impresivna cena za takšno moč in pospešek do 100, ampak… Končna hitrost ubogih 200 km/h, pospešek od 100 do 200 in časi na stezi na ravni navadnega golfa gti, sumljivo poreklo, zelo vprašljiva kvaliteta, še bolj vprašljiv realni domet, težava z rezervnimi deli, izgleda ozek in visok (nekako ne oddaja “hot hatch” viba)…

Blinder
1 mesec 20 dni nazaj

Zgleda, da puli dobro tudi med 100 in 200 km/h

xxl
1 mesec 21 dni nazaj

Se strinjam z večino tvojih opažanj, vseeno cena za te konje ni slaba. Za drag je super.

 
Mercedes-Benz je obrnil ploščo: nadaljujemo z razvojem klasičnih motorjev
Audi Q2: poudarek na tehnološki prenovi