Novice

Znamka Alpine potrjuje prihod dveh novih električnih modelov

Pri francoski znamki najavljajo širitev palete električnih modelov, ki bodo prišli v prodajne salone po letu 2026.

Po besedah predstavnikov znamke Alpine naj bi po letu 2026 predstavili dva nova električna modela, ki naj bi se uvrščala v segment srednjih in večjih vozil ter se bosta pridružila že potrjenemu prihajajočemu triu električnih modelov znamke.

Čeprav zaenkrat še ne razkrivajo podrobnosti novincev, pa najverjetneje lahko pričakujemo, da bo vsaj eden od njiju v podobi športnega terenca. Zasnovana naj bi bila na nadgrajeni različici konstrukcijske osnove CMF-EV, ki trenutno predstavlja osnovo modelom Nissan Ariya in Renault Megane E-Tech.

Čeprav bi lahko najavljena električna modela predstavljala rivala modeloma Lotus Type 133 in Lotus Eletre, pa trenutno v okviru sodelovanja z britansko znamko poteka skupen razvoj šasije električnega naslednika modela Alpine A110 EV, ki naj bi si določene komponente delil s prihajajočim Lotusom Type 136.

Oba nova električna predstavnika znamke Alpine bosta zasnovana skladno z novo oblikovalsko filozofijo, ki so jo nedavno predstavili s konceptom Alpenglow, kot vsi prihodnji modeli te znamke pa naj bi združevala športnost in sodobne tehnologije s prestižem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto: Alpine.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skorajšnja predstavitev prenovljenih modelov Audi e-tron in e-tron Sportback
Rast prodaje avtomobilov s Kitajske v Evropi