Novice

Študija Alpenglow je vpogled v prihodnost znamke Alpine

Znamka Alpine je razkrila študijo Alpenglow, ki predstavlja vir navdiha za njihove modele prihodnosti.

Študija Alpenglow po besedah predstavnikov znamke Alpine predstavlja prihodnost, v kateri bodo dirkalni in cestni avtomobili v okolico oddajali le čiste emisije, zato so za pogon predstavljene študije uporabili vodikov pogonski sklop. Alpenglow predstavlja pot k enemu glavnih ciljev francoske znamke – trajnostni športnosti, ki združuje okolju prijazen pogon in zasnovo, ki omogoča poenotenje voznika z avtomobilom.

Za pogon koncepta skrbi sklop s pogonom na vodik, zato med vožnjo praktično ni drugih izpustov razen pare. Navdih za njegovo zasnovo, linije in barve so črpali iz naravnih elementov – vode, ognja, ledu, vetra in pare, z uporabljenimi barvami (modra, bela in rdeča) pa hkrati poudarjajo francoski izvor.

Alpenglow je športni enosedežnik, v katerem voznik sedi na sredini med dvema rezervoarjema z vodikom, celotno vozilo pa je izdelano iz recikliranih materialov. Volan je zasnovan po navdihu iz vozil za vzdržljivostne dirke LMP1, stopalke, obvolanske ročice, nosilci vodikovih rezervoarjev ter del motornega pokrova in zadnji usmerjevalnik zraka pa so izdelani iz prosojnega materiala.

Študija Alpenglow bo premierno razstavljena na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu, ki se pričenja prihodnji teden.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Alpine.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Polestar 3 odpira novo poglavje električne dobe
Hyundai z novimi vlaganji