Novice

Znane prve podrobnosti o novem BMW Z4

BMW je razgrnil prve informacije o čisto novem roadsterju Z4. Model, ki bo tehnično soroden s Toyoto Supra 21. stoletja, je večji, znotraj prostornejši, močnejši, lažji in seveda hitrejši.

Kaže, da pločevinasta zložljiva streha izgublja na priljubljenosti, saj jo vedno več kabrioletov in roadsterjev nadomešča s klasičnim platnom. Tudi novi Z4 ni nobena izjema. Za razliko od predhodnika ima namreč ponovno tradicionalno zložljivo platneno streho, ki je, glede na predhodnika, sprostila dodatnih 20 odstotkov prostora v prtljažniku, poleg tega pa je pripomogla k nižji lastni masi roadsterja. Avto naj bi bil tako, navkljub povečani togosti karoserije in zajetnejšim zunanjim meram, približno 50 kilogramov lažji od modela v odhajanju.

Novi Z4 so snovali s poudarkom na okretnosti in dinamiki v vožnji, pri čemer za slednjo skrbi elektronska »zapora« diferenciala, prvič v zgodovini BMW-jevih roadsterjev pa so mu namenili tudi prilagodljivo vzmetenje.

V roadsterju, katerega razvoj so vodili pod interno oznako G29, bo vrh ponudbe predstavljala motorizacija M40i z več kot 350 »konji«, ki naj bi se vrtela tudi v Toyotini Supri, medtem ko bodo za manj zahtevne na voljo tudi šibkejše različice z dvolitrskim turboštirivaljnikom v različnih izpeljankah.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto in video: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Škoda Sunroq izpod rok vajencev
Med prizorišči OI Tokio 2020 tudi brez voznika