Novice

Koncept Škoda Sunroq izpod rok vajencev

Večletna tradicija Škodinih vajencev je tudi letos obrodila sadove. Tokratni rezultat trdega dela so poimenovali Sunroq, tehnično pa je zasnovan na Karoqu.

Čeprav je Volkswagen februarja letos napovedal kabrioletskega T-Roca, katerega proizvodnja naj bi stekla leta 2020, Škodina akademija zagotavlja, da bo Karoq zgoraj brez ostal zgolj na ravni koncepta.

Nekako nad tem zagotovilom niti nismo pretirano presenečeni. Kaže namreč, da je bilo delo vajencev omejeno zgolj na oblikovalski del, bistveno manj pa na tehnični del. Kolikor je mogoče razbrati s priloženih fotografij, je koncept res samo Karoq z odrezano streho. Sunroq tako tudi nima zložljive strehe, ima pa zato po en par vrat na vsaki strani avta. Zasnova, ki deluje na digitalnem papirju sicer sila všečno in uporabno, a skoraj gotovo pomeni tudi, da je koncept v resnici zelo pogojno vozen. Škoda Acadamie sicer zagotavlja, da izhaja njegova tehnika iz serijskega Karoqa, kar pomeni v tem primeru 1,5-litrski TSI (150 KM), s katerim naj bi koncept dosegal največjo hitrost 204 km/h ter pospešil do stotice v 8,4 sekundah, a nekoliko dvomimo v dejansko uresničljivost teh podatkov.

Dejstvo je namreč, da so, ko so osnovni karoseriji odrezali streho, le to bistveno konstrukcijsko oslabili. Ker nikjer v opisu predelave nismo zasledili, da bi se kdorkoli od vajencev pretirano ukvarjal z vgradnjo kakšnih ojačitev v dno karoserije, obstaja zelo velika verjetnost, da je konceptni Sunroq veliko bolj namenjen gledanju kot dejanski uporabi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda Academy.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi koncern FCA bo postopoma ukinjal dizelske motorje
Znane prve podrobnosti o novem BMW Z4