Novice

Znane so slovenske cene za Suzuki Baleno

Baleno je poleg Vitare eden najbolj prepoznavnih članov novodobne družine Suzuki ter je sedaj s svežim in zanimivim videzom na voljo tudi slovenskim kupcem.

Oblikovalska tematika ”Liquid Flow”, kot so prepletanje zunanjih linij poimenovali pri Suzukiju, se s svojim zunanjim videzom delno opira na koncept iK-2 in s tem prinaša v modelno ponudbo potrebno oblikovalsko svežino. Baleno sloni na povsem novi lahki arhitekturi, ki poleg manjše mase in večje prilagodljivosti prinaša podporo za dva najnovejša agregata.

V motorni paleti sta se tako znašla litrski prisilno polnjeni BoosterJet, ki z direktnim vbrizgom goriva v primerjavi z večjim motorjem nudi manjšo prostornino ter hkrati večjo izhodno moč in navor. Drugi motor je novi 1.2 DualJet z edinstvenim dvojnim vbrizgavanjem, ki izboljšuje učinkovitost zgorevanja goriva in z atmosfersko polnjenim motorjem dosega večjo pogonsko moč. V kombinaciji z novim Suzukijevim delnim hibridnim sistemom SHVS (Smart Hybrid Vehicle) so izboljšali povprečno porabo goriva.

Baleno je pred kratkim postal prvo vozilo na svetu, ki mu je organizacija Euro NCAP podelila dodatno zvezdico. Osnovni model je dobil tri varnostne zvezdice, bolje opremljeni model z vsemi opcijskimi varnostnimi elementi pa štiri, saj k izboljšanju varnosti pripomore sistem Radar Brake Support, ki ima vključen sistem AEB.

S tremi nivoji opreme in devetimi zunanjimi barvami bo v Sloveniji iskal kupce po cenah od 10.998 evrov dalje.

Avtomobilizem.com (Vir: Suzuki, Carscoops. Foto: avtomobilizem.com.)

 

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Znane so slovenske cene za Suzuki Baleno"


mrtwelvetrees
7 leta 10 meseci nazaj

Ročni menjalnik 5-prestav, ima radarski tempomat a nima senzorja za dež….

 
Toyota tudi letos najbolj cenjena znamka med avtomobilisti
Odobreni popravki za 2,5 milijona vozil skupine Volkswagen