Novice

Zrelejša četrta generacija Kie Rio

Le nekaj dni po objavi prve računalniško stilizirane fotografije je korejski proizvajalec odstranil tančico in pokazal novo generacijo Ria.

Z vstopom v četrto generacijo je Rio dimenzijsko zrasel. V primerjavi s predhodnikom je daljši za 15 milimetrov, je 5 milimetrov širši in 5 milimetrov nižji. Inženirji niso pozabili niti na medosno razdaljo, saj so jo podaljšali za 10 milimetrov na 2.580 milimetrov. Nad zunanjo obliko so bdeli trije Kiini oblikovalski centri na treh kontinentih – korejski, kalifornijski in nemški oblikovalci so pripravili evolucijo tigrovega nosu, prenovili žaromete, podaljšali pokrov motorja, stanjšali stebriček C, podaljšali sprednji ter skrajšali zadnji previs.

Ob prehodu v potniško kabino nas pozdravi moderna zasnova armaturne plošče. Ergonomska postavitev in ravna linija, ki teče po celotni potniški kabini, ustvarita širši videz, vse skupaj pa dopolni še nova večopravilna enota. Visokoresolucijski zaslon na dotik skupaj s sistemom HMI (Human-Machine Interface) z osrednje konzole odpravlja odvečna stikala. Odvisno od paketa opreme bo na voljo običajno oblazinjenje, dodatno pa bodo na voljo umetno usnje, črni dodatki v klavirski plastiki ali dodatki v metalni barvi.

Za bolj podrobne informacije bo potrebno počakati do 29. septembra, ko bo Kia razkrila motorno paleto, varnostno-asistenčne sisteme in dodatne praktične elemente. Proizvodnja bo stekla proti koncu leta, zato bodo prvi primerki v prodajne salone zapeljali na začetku prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Za nestrpne: fotografije Škode Kodiaq
Novi Citroën C3 fotografira in snema dogajanje pred seboj