Novice

Novi Citroën C3 fotografira in snema dogajanje pred seboj

Citroën je že pred nekaj meseci razgalil novo generacijo priljubljenega modela C3, a ga bo prvič postavil na ogled konec septembra v Parizu. Kljub temu, da malčka širša javnost pravzaprav še ni videla v živo, je francoski proizvajalec vozil že začel s pobiranjem naročil.

Mali C3 stavi na svež dizajn, ki ga je navdihnil večji posebnež C4 Cactus in prinaša v Citroënovo ponudbo dodatno svežino in mladost. Kupcem so od zdaj na voljo trije paketi opreme – Live, Feel in Shine, pri oblikovanju svojega jeklenega konjička pa bodo lahko uporabili veliko mero individualizacije. Izbirali bodo lahko med devetimi barvami karoserije in tremi barvami strehe, skupaj je možnih kar 36 različnih  barvnih kombinacij. Dobra novica je, da so vse barvne kombinacije na voljo pri vseh paketih opreme.

Serijsko so s paketom opreme Shine oziroma kot dodatna opreme pri paketu Feel na voljo plastične zaščite Airbump. Ponudbo dopolnjujejo še steklena panoramska streha, 7-palčni zaslon na dotik s sistemoma Apple CarPlay in Android Auto, brezstični ključ in zagon avtomobila brez ključa, parkirni asistent, MirrorLink in varnostni paket, ki prinaša sistem za prepoznavo znakov, sistem za nenamerno menjavo voznega pasu in opozorilo pred utrujenostjo voznika.

Citroënova kamera ConnectedCAM med vožnjo snema dogajanje na cesti in vozniku omogoča fotografiranje; posnetke lahko kasneje s pomočjo aplikacije povsem varno deli na socialnih omrežjih. Storitev je na voljo kot dodatna oprema pri paketih Feel in Shine. K sreči ima lahko prednja kamera tudi uporabno funkcijo: lahko se zažene samodejno ter posname 90-sekundne sekvence v primeru nesreče (30 sekundni interval posname pred nesrečo in 60 sekundni interval po nesreči).

Še nekaj podatkov o motorni paleti. Kupci bodo lahko izbirali med trivaljno družino bencinskih motorjev PureTech s sistemom stop&start in dvema agregatoma BlueHDi. Sprva bo na voljo le ročni menjalnik, kasneje pa se bo v ponudbi znašel še samodejni 6-stopenjski menjalnik.

V Franciji se cene pričnejo pri 12.950 evrih za osnovno različico.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Novi Citroën C3 fotografira in snema dogajanje pred seboj"


Ivan36
7 leta 7 meseci nazaj

Tako, začelo se je ! Kljub temu, da malčka širša javnost pravzaprav še ni videla v živo, je francoski proizvajalec vozil že začel s pobiranjem naročil.!!!) Še malo pa bomo lahko kupili NOVA vozila na spletu direkt iz tovarne.

 
Zrelejša četrta generacija Kie Rio
Škodin medved iz Berlina na ceste