Novice

Zvezda Tokia je Yamaha Sports Ride

Izkušnje iz avtomobilizma imajo, vendar se pri Yamahi nedvomno bolj posvečajo prevoznim sredstvom na dveh kolesih, kot na štirih. To je jasno tudi na avtomobilskem salonu v Tokiu, kjer prevladujejo motorna kolesa, a je ena izmed glavnih zvezd športni koncept Sports Ride.

Koncept Sports Ride se ponaša s kompaktno obliko in prinaša izkušnjo vožnje motornega kolesa. Je podobne velikosti kot bolj prepoznavna Mazda MX-5, toda s 750 kilogrami bistveno lažji.

Zunanji videz dopolnjuje stilsko dovršena oblika s tipičnim japonskim slogom oblikovanja, še vedno pa so vidne tudi podrobnosti z ostalimi superšportnimi vozili. Največ oblikovnih rešitev (predvsem stekleni del) je prevzet s superšportnega modela McLaren P1. To seveda ni naključje. Dizajn je bil narejen znotraj podjetja, tako kot konceptno mestno vozilo Motiv, ki je bilo razkrito na enakem dogodku pred dvema letoma. Konceptoma je skupno to, da je oba oblikoval Gordon Murray, človek, ki je slonel nad dizajnom legendarnega modela McLaren F1.

Podobnosti ali ne, Yamaha Sports Ride je videti naravnost fantastično v prikazani barvni kombinaciji, ki jo dopolni svetlo rjava notranjost in dodatki iz aluminija ter ogljikovih vlaken. Kompaktna notranjost ponuja dovolj prostora ravno na račun manjšega motorja, ki bi lahko bil razlog za izjemne vozne lastnosti in sposobnosti. Seveda, če bo koncept nekoč ugledal luč sveta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Yamaha.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Varnost za vse
Brezogljični Lexus LF-FC