Predstavitve

Audi Q3: slovenska predstavitev

Audi nadaljuje s produktno prenovo, saj je v zadnjem mesecu v Slovenijo pripeljal že četrto novost. Prenovljenemu Audiju A6 in A1 ter novi generaciji športnega TT-ja se je danes pridružil še osvežen športni terenec Q3. Z izboljšanimi agregati in daljšim spiskom serijske opreme bo v Sloveniji poskusil obdržati primat najbolje prodajanega premium športnega terenca v svojem segmentu.

Audi je po treh letih prenovil svoj tretji najbolje prodajani model. Slednji z rahlo osveženim videzom išče kupce, ki si želijo višjega položaja za volanom, lažjega vstopanja in izstopanja ter obenem uživajo v brezkompromisnih voznih lastnostih. S pomočjo nove maske vozila in okvirja hladilnika je postal markantnejši, zaradi robustnih blatnikov pa še bolj terensko naravnan. Običajne halogenske žaromete so zamenjali atraktivno oblikovani ksenonski žarometi, ki so sedaj serijsko vgrajeni v vsak model Q3. Opcijsko se kupec lahko odloči tudi za LED žaromete z dinamičnimi smerniki v zadnjih LED žarometih.

Prenovo zunanjosti zaključujejo nove barvne kombinacije in sedem novih aluminijastih platišč ter kromirani zaključek izpušnih cevi, ki je zdaj serijsko vgrajen v vsak Q3. V skladu z zunanjo prenovo je tudi v notranjosti opaziti le manjše oblikovne spremembe. Najbolj očitne so ožje kromirane obloge na stikalih za klimatsko napravo, stikala za nastavitev sedeža v kromu, predvajalnik zgoščenk s kromiranim robom, nova večopravilna enota MMI 3G+ in nove prilagojene barvne kombinacije.

Ob osvežitvi so pri nemškem proizvajalcu največ pozornosti namenili posodobitvi bencinskih in dizelskih agregatov, izboljšali pa so tudi vzmetenje, za čim bolj udobno vožnjo. Motorno paleto sestavljajo trije bencinski TFSI in trije dizelski TDI agregati. Uspešno so jim za sedem odstotkov povečali moč in hkrati za sedemnajst odstotkov zmanjšali porabo goriva. Za vse motorje je na voljo tudi samodejni menjalnik S tronic in štirikolesni pogon Quattro s hidravlično lamelno sklopko. V maju bo na voljo še vstopni dvolitrski dizelski agregat z 88 kilovati.

motor moč menjalnik
bencinski motorji
1.4 CoD TFSi ultra 110 kW (150 KM) 6-st. ročni
1.4 Cod TFSi 110 kW (150 KM) 6-st. S tronic
2.0 TFSI quattro 162 kW (221 KM) 7-st. S tronic
dizelski motorji
2.0 TDI
2.0 TDI
88 kW (120 KM)
110 kW (150 KM)
6-st. ročni. 7-st. S tronic
6-st. ročni
2.0 TDI quattro
2.0 TDI qauttro
110 kW (150 KM)
135 kW (184 KM)
6-st. ročni. 7-st. S tronic
6-st. ročni. 7-st. S tronic
RS Q3 2.5 TFSI
.
250 kW (340 KM) 7-st. S tronic

Kupci lahko izbirajo med dvema osnovnima stopnjama opreme, bolj bogatima Design in Sport ter posebno stopnjo opreme Style, ki je zamenjala paket Bussines in je na voljo izključno na slovenskem tržišču.

Za osnovno opremljen Audi Q3 z najšibkejšim bencinskim agregatom je potrebno odšteti vsaj 30.700 evrov, a se bo po dosedanjih izkušnjah kar 98 odstotkov kupcev odločilo za dizelsko gnan kompaktni športni terenec, zato bo večino zanimalo, da bo Q3 z vgrajenim 88-kilovatnim dizlom (od maja naprej) na voljo od 30.900 evrov dalje.

Besedilo in fotografije: Gašper Pirman.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi A1 Sportback: slovenska predstavitev
Premrl in Brešer v novo sezono z visokimi cilji

Več vsebin

Novice

Še druga prenova za Audi Q3

Testi

Ko dobro postane še boljše

Audi Q5 2.0 TDI (140 kW) Quattro Basis
Novice

Poletna premiera športnega terenca Audi e-tron

Predstavitve

Drugo nadaljevanje uspešnice

Audi Q5: slovenska predstavitev
Predstavitve

Ponovno prednost v tehniki

Audi A8: slovenska predstavitev
Predstavitve

Zapeljivost oblike

Audi A7 Sportback: slovenska predstavitev
Novice

Audi RS5 po novem tudi kot Sportback

Novice

Audi A6 Avant je eden lepših karavanov