Predstavitve

Hyundai Grand Santa Fe: slovenska predstavitev

Prav lahko bi se zgodilo, da današnjega novinca sploh ne bi dobili na evropske ceste, saj ga pri proizvajalcu niso načrtovali za prodajo v tem delu sveta. Po predstavitvi ameriške izvedbe pred dvema letoma v New Yorku so pri Hyundaiju končno klonili pod pritiski trgov in nam namenili prilagojeno različico .


Glede na današnje vremenske razmere bi se nas kmalu našla sedmerica, kolikor potnikov lahko največ sprejmejo sedeži Grand Santa Feja, ki bi raje fotografirali notranjost kot z dežnimi kapljami prekrito zunanjost avtomobila. Saj razumem, da smo pred vrati jeseni, a me je po pravkar zaključenem dopustu tole kislo vreme prav neprijetno presenetilo. Ali, če prevzamem otroško interpretacijo: “Ko greš spat, je še poletje, zbudiš se pa jeseni.”

Če malo pogledamo v preteklost, smo pred nekaj manj kot dvema letoma javnosti predstavljali novo generacijo modela Santa Fe, ki je s svojo dinamično, impozantno podobo utelesil interpretacijo oblikovalskega jezika, ki so ga pri znamki poimenovali rob nevihte (Storm Edge). Grand Santa Fe prevzema enake osnovne poteze, saj sta bila oblikovana istočasno, med njima pa kljub temu ostajajo določene razlike: drugače oblikovana prednja maska, luči za meglo in izrazitejši prednji odbijač, občutno daljša zadnja vrata, LED luči in dve ločeni izpušni cevi.

Če govorimo o zunanjih dimenzijah, je Grand Santa Fe za 225 mm daljši, 10 mm višji in 5 mm širši od Santa Feja ter ima 100 mm daljšo medosno razdaljo. Podaljšana medosna razdalja poskrbi za večje udobje potnikov v drugi in tretji vrsti, kjer je na voljo štiri oziroma pet potniških mest (6 sedežev: 2-2-2 ali 7 sedežev: 2-3-2), pa tudi za povečanje prtljažnega prostora za 49 litrov (634 litrov ob zloženi tretji vrsti sedežev), do katerega dostopamo skozi električno pomična prtljažna vrata.

Grand Santa Fe je seveda opremljen z enakimi varnostnimi in asistenčnimi sistemi kot manjši Santa Fe, vozniku pa omogoča izbiro med tremi prednastavljenimi delovanji krmilnega sistema Flex Steer: Comfort, Normal in Sport. Evropskim kupcem je na voljo z enim samim pogonskim sklopom, ki združuje 2,2-litrski dizelski motor (145 kW pri 3.800 vrt./min, 436 Nm navora pri 1.800-2500 vrt./min.) s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom.

Na našem trgu bo Grand Santa Fe na voljo z dvema paketoma opreme. Za opremo Limited bo po ceniku potrebno odšteti 49.990 evrov, za Impression pa 53.690 evrov. Ljubitelje daljših in prostornejših SUV-jev pa bo ob obliki, funkcionalnosti in tehnologiji nagovarjal tudi s petletno tovarniško garancijo brez omejitve prevoženih kilometrov.

Besedilo in foto: Urška Radolović

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Hyundai Grand Santa Fe: slovenska predstavitev"


M156
3 leta 3 meseci nazaj

bi morali dati not šestaka iz ix55

 
BMW X4 in serija 4 Gran Coupé: slovenska predstavitev
Citroën C4 Cactus: slovenska predstavitev

Več vsebin

Predstavitve

Osvežitev korejskega velikana

Hyundai Grand Santa Fe: slovenska predstavitev
Predstavitve

Pomemben dvojček

Hyundai Elantra in Santa Fe: slovenska predstavitev
Testi

Glas ljudstva

Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi Aut Impression
Predstavitve

Hyundai Grand Santa Fe: slovenska predstavitev

Testi

Homeopat

Hyundai Grand Santa Fe 2.2 CRDi 4WD Impression
Novice

Kona bo nov Hyundaijev kompaktni športni terenec

Novice

Hyundai uvaja nov model na vodikov pogon

Testi

Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi Impression – Multipraktik