Predstavitve

Hyundai i10: slovenska predstavitev

Danes smo ga končno dočakali tudi pri nas, nov Hyundaijev mali avto, ki ga nima smisla soditi samo po zanimivi zunanjosti, ampak se mu splača pokukati tudi “pod kožo”


Danes je bilo kar nekaj govora o cenah. Da ne bo pomote, pogovor se ni začel kot komentar na objavljene cene za nov model i10, temveč kot reakcija na netransparentnost cen novih avtomobilov na slovenskem trgu. Saj vem, spet godrnjam, ampak od časov, ko so trgovci imeli strogo prepoved oglaševanja cen s popusti, smo prišli v drugo skrajnost, ko prav vsi pred očmi kupcev mahajo s prihranki, popusti, ugodnostmi. In zaključek? Dokler to počne vsaj eden, morajo enako ravnati vsi – kupci avtomobilov smo namreč v tej zgodbi zelo podobni biku, ki divja za matadorjevim rdečim ogrinjalom. Le redki pomislijo, koliko prahu se dvigne ob tem početju, kar povsem zabriše objektivno primerjavo.

Nazaj k malemu i10. Na zunaj je dinamičen in lahko prepoznaven po prednjih LED lučeh, v primerjavi s predhodnikom pa nekaj nižji, malo daljši in precej širši. Da dinamika ni le navidezna, so poskrbeli s povsem novim podvozjem z izboljšanim vzmetenjem, ki daje v vožnji občutek, poznan iz večjih formatov avtomobilov. Vtis obvladljivosti in odzivnosti še podkrepi sistem elektronskega nadzora stabilnosti VSM.

Novi i10 nudi vozniku zaradi drugačne postavitve A stebrička in velikega vetrobranskega stekla večje vidno polje, zato je idealen za premikanje po mestnih ulicah. Potniki v njem bodo sedaj imeli nekaj več prostora za noge in v ramenskem delu, zadovoljni pa bodo tudi s prtljažnim prostorom, ki v osnovni postavitvi znaša 252 litrov, s podiranjem zadnjih naslonov, ki so deljivi v razmerju 40:60, pa se poveča na 1.046 litrov.

Pri zastopniku znamke pravijo, da se v novem i10 ni varčevalo, prav nasprotno, veliko poudarka so namenili izbiri materialov in njihovi končni obdelavi, kar potrjuje tudi »sprehod« po merilnikih in stikalih. Da v tem malem avtomobilu ne bi postalo dolgočasno, so poskrbeli s kontrastno dvobarvno notranjostjo, ki lepo popestri in poudari elemente potniške kabine.

Hyundai i10 bo zaenkrat na voljo z dvema bencinskima motorjema delovne prostornine 1,0 (48,5 kW) oziroma 1,25 (64 kW) litra, ki sta na razpolago z ročnim 5-stopenjskim ali samodejnim 4-stopenjskim menjalnikom. V februarju se bo začela še proizvodnja 1,0-litrskega Bi-Fuel agregata s kombinacijo bencinskega in LPG goriva, vprašanje pa je, koliko zanimanja bo požela pri slovenskih kupcih. Enako velja za različico Blue Drive, ki jo sestavljajo 1.0 motor ter paket opreme in funkcij (Stop&Go, 13-palčne pnevmatike z nizkim kotalnim uporom, štirisedežna različica) za nižjo porabo in posledično manjšo emisijo škodljivih plinov.

S paketi opreme Life, Comfort in Style sega razpon cen od 8.990 EUR za spodobno opremljeni 1.0 Life do 11.740 EUR za 1.25 Style.

Več na uradni strani.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Hyundai i10: slovenska predstavitev"


Grega_
5 leta 9 meseci nazaj

Lušten mali mestni avtoček, meni se zdi res posrečen….OK cena ni lih posrečena….čez 3-4 leta, ko bo kakšen lepo ohranjen še vedno zgledal kot nov, se ga bo pa dalo dobiti že za luštno ceno.

xxl
5 leta 9 meseci nazaj

Hm,1.0 kot da bi bil iz trojčka C1,107,aygo,kar ne bi bilo slabo

aereo132
5 leta 9 meseci nazaj

videl avto in lahko recem da je zelo lep.1.0 ki je na 3 cilindrih se ga sploh ne slisi 1.2 pa na 4 in je zelo tih.tudi notranjost je zelo lepa podobna renault clio

ta avto je moja ocena 9/10

 
Renault Megane: slovenska predstavitev
Alfa Romeo Giulietta: slovenska predstavitev