Predstavitve

Nadgradnja nepričakovane uspešnice

Škoda Kodiaq: slovenska predstavitev

Niti najbolj optimistični niso pričakovali takšnega uspeha Kodiaqa v Sloveniji. Drugi najbolje prodajani model znamke pri nas z drugo generacijo nadgrajuje uporabnost predhodnika – več je rešitev Simply Clever, več prostora zadaj in več uporabnih odlagališč.

Kot je opisal Petr Podlipny, direktor znamke Škoda v Sloveniji, se jim je že takoj po začetku prodaje dozdevalo, da so s Kodiaqom zadeli v polno. Kupci so ga namreč naročali, brez da bi ga videli v živo ali preizkusili. Tudi nadaljevanje poti Kodiaqa v Sloveniji je bilo sila uspešno, saj je postal drugi najbolje prodajani model za Octavio.

Prtljažnik je res ogromen

Skoda Kodiaq TDI TSI SUV-3
Kodiaq je v dolžino v primerjavi s predhodnikom daljši za 61 milimetrov.

Zanimivo, Kodiaq je kot običajno zrasel v dolžino (dodatnih 6 centimetrov), a je postal ožji in nižji.  V dolžino tako meri 4.758 milimetrov ter ohranja medosno razdaljo pri 2.971 milimetrih. Po novem je ožji za 1,8 centimetra (1.864 mm) in nižji za 1,7 centimetra (1.659 mm). Dodatni centimetri so poskrbeli za še večji prtljažni prostor.

Ta ima 910 litrov v osnovni postavitvi oziroma 2.105 litrov pri zloženi drugi vrsti (75/40 litrov več kot prej). Sedežna klop je deljiva v razmerju 60:40 in jo je mogoče vzdolžno premikati za do 18 centimetrov. Sedemsedežna izvedba za tretjo sedežno vrsto sprejme 340 litrov, kar je 70 litrov več kot prej, če so sedeži tretje sedežne vrste zloženi, pa gre v prtljažnik 845 litrov. Maksimalna prostornina prtljažnika v sedemsedežni različici sedaj znaša 2.035 litrov, kar je 30 litrov več kot v prvi generaciji.

Septembra Sportline in RS

Med sedem tisoč prodanimi Kodiaqi v Sloveniji je bila najpogosteje izbrana različica z 1,5-litrskim bencinskim TSI motorjem s 110 kilovati, samodejnim menjalnikom in paketom opreme Sportline. Tesno je sledil Kodiaq z dvolitrskim dizelskim TDI motorjem s 147 kilovati, štirikolesnim pogonom in samodejnim menjalnikom, prav tako s paketom opreme Sportline. Ker se je kar 91 odstotkov kupcev odločilo za samodejni menjalnik, v drugi generaciji ročnega menjalnika ni več v ponudbi.

Na žalost slovenskega uvoznika bo paket Sportline, od katerega pričakujejo največ, na voljo za naročilo šele septembra. Tudi športni RS bo na ceste zapeljal v jesenskih mesecih. Za zdaj bo v ponudbi le paket Selection. Čeprav se je v preteklosti skoraj polovica kupcev odločila za dizelsko gnanega Kodiaqa, bi se to razmerje lahko nekoliko spremenilo in nagnilo v smer bencinskega pogona.

Od Superba se razlikuje po dodatnem predalu

Skoda Kodiaq TDI TSI SUV-4
Kodiaq z matričnimi žarometi ima namesto črno obarvane linije na zadnjih prtljažnih vratih svetlobno črto.

Čeprav potniška kabina deluje identična nedavno predstavljenemu Superbu, ni čisto tako. Pri Kodiaqu so oblikovalci na armaturni plošči uporabili nekoliko zavito osrednjo kontrastno linijo in pred sovoznika dodali še en predal. Glede preostalih elementov pa sta si notranjosti enaki. Pred voznikom so serijsko nameščeni 10-palčni digitalni merilniki in 10-palčni zaslon na dotik, ki se ga lahko opcijsko zamenja za 13-palčni zaslon na dotik. Za upravljanje pomembnih funkcij služijo tri nastavljiva digitalna vrtljiva stikala, uporabnost notranjosti pa dvigujejo številna odlagalna mesta in predali.

Z matričnimi žarometi pride osvetljena svetlobna linija

Serijsko je novi Kodiaq že opremljen z lučmi LED, paket Sportline pa mu prinaša opcijo matričnih žarometov. Novi žarometi imajo 50 odstotkov več svetlobnih segmentov in omogočajo 15 odstotkov večjiSkoda Kodiaq TDI TSI SUV-16 svetlobni izkoristek kot žarometi prve generacije Dvojni modul LED zgoraj in matrični modul spodaj imata skupno 36 svetlobnih segmentov. Med obema vodoravno nameščenima ‘očesoma’ pa je tanek osvetljen pas LED v obliki črke L, uporabljen za dnevne luči, parkirne luči in smernike. Če kupec izbere klasične LED žaromete, se zadnji svetlobni pas spremeni v črno letvico, svetijo pa le še zunanji deli zadnjih žarometov.

Kodiaq kupce še vedno nagovarja s pisano paleto motorjev. Na voljo sta dva bencinska, 1,5-litrski blagohibridni TSI s 110 kilovati in dvolitrski bencinski TSI s 150 kilovati. Pri dizlih je na voljo dvolitrski TDI s 110 ali 142 kilovati, a je močnejši na voljo le s štirikolesnim pogonom. Na voljo bo tudi priključni hibrid s sistemsko močjo 150 kilovatov in okoli 100 kilometrov dosega. Cene za Kodiaq se v Sloveniji pričnejo pri 35.832 evrih, celoten cenik pa si lahko ogledate tukaj.

Besedilo in fotografije: Gašper Pirman.

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Nadgradnja nepričakovane uspešnice"


pleomax
1 mesec 9 dni nazaj

Oblikovno je zunanjost res korak nazaj, ampak motorna paleta je pa dejansko takšna, da vsak najde nekaj zase. Pohvalno.

RedBaron
1 mesec 9 dni nazaj

Pogrešam ročni menjalnik…

tomzzi
1 mesec 10 dni nazaj

Ocativa, Superb sta dokaj lepa noter. Tale Kodiaq se mi pa definitivno ne dopade! Sploh oblika srednjega dela armature po horizontali. Se mi zdi preveč enih linij. Pa še kakšna stvar preveč bode v oči.
Ni najgrša notranjost a tudi lepotec ni.

 
V lov za premijskimi tekmeci
Mestni pustolovec s štirikolesnim pogonom