Predstavitve

Novi volvo S60 po Ženevi

Po ženevski premieri je bil novi volvo S60 sedaj za našo regijo predstavljen v Zagrebu.

 
 
Čeprav bodo Volvovi trgovci začeli zbirati naročila šele maja, kupci pa bodo lahko prva vozila prevzeli septembra, smo si prvi primerek na statični predstavitvi pri naših južnih sosedih ogledali že sedaj. Ob podatkih, ki smo jih pred dobrim mesecem podali v prvi predstavitvi, lahko potrdimo, da gre za limuzino, ki, tako z zunanjim kot z notranjim oblikovanjem, kaže izrazito dinamični duh.
 
Slovenski kupci bodo ob lansiranju lahko izbirali med dvema bencinskima in dvema dizelskima motorjema. Vstopno izbiro bo pri bencinarjih predstavljal dvolitrski tlačno polnjeni stroj, ki razvije 149 kilovatov (203 KM), na vrhu ponudbe pa bo visoko zmogljivi T6 z 224 kilovati (306 KM) v serijski kombinaciji s štirikolesnim pogonom in samodejnim menjalnikom. V dizelski ponudbi bosta na začetku na voljo dvolitrski petvaljni motor z oznako D3, ki razvije 120 kilovatov (163 KM) ter močnejši 2,4-litrski, prav tako petvaljni D5, ki zmore 151 kilovatov (205 KM). Slednji bo na voljo tudi v štirikolesno gnani različici s samodejnim menjalnikom. Kasneje bodo motorno paleto dopolnili trije novi bencinski motorji in varčni 1,6-litrski dizel.
 
Na tehničnem področju velja, poleg sistema City Safety ter sistema za zaznavanje peščev in samodejno zaviranje, omeniti tudi nastavljivo podvozje Four -C, ki mogoča izbiro med načini vožnje Comfort, Sport in Advanced.
 
S Slovenji bo za novega volva S60 potrebno odšteti najmanj 30.000 evrov.

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Novi volvo S60 po Ženevi"


Renault_user
9 leta 8 meseci nazaj

super!

zany
9 leta 8 meseci nazaj

lep je !

genius96
9 leta 8 meseci nazaj

lep 🙂

Daedalus
9 leta 8 meseci nazaj

BBS: varnost, pomojem.

BBS
9 leta 8 meseci nazaj

Avto lep, se ga bo treba malo navadit.
Me pa zanima, zakaj je treba naredit takšna zadnja vrata, da potniki zadaj skoraj nič ne vidijo ven?

 
Prenovljena honda CR-V
McLaren MP4-12C