Predstavitve

Obsežna prenova

Toyota Auris in Avensis: slovenska predstavitev

Na mednarodni predstavitvi novega Aurisa so morali preizkus najnovejšega varnostnega paketa Toyota Safety Sense (TSS) odpovedati zaradi močnega vetra, ki je neprestano podiral oviro, namenjeno vlogi spredaj stoječega vozila. Na svoj račun smo prišli zdaj, ko smo na poligonu Vransko preizkusili vse štiri varnostne elemente in obenem podrobno spoznali oba novinca v Toyotini ponudbi – Auris in Avensis.

Pri Toyoti so prenovili dva izmed svojih modelov, ki sta priljubljena izbira tako pri družinah kot tudi pri poslovnežih. Kljub formalni prenovi so spremembe zajetne in obsegajo številne pomembne elemente. Poleg spremenjenega zunanjega videza so inženirji največji poudarek dali nadgradnji potniške kabine, izboljšali so vozne lastnosti in osvežili motorno paleto.

Po treh letih je prišel čas za osvežitev

Toyota Auris je član najštevilčnejšega segmenta vozil v Evropi, zato se od njega pričakuje, da se bo odlično odrezal. Nova odbijača sta bolj športna, maska motorja je optično znižana in se razteza čez celotno širino sprednjega dela, k bolj možatemu videzu pa pripomorejo še nove sprednje luči z dnevnimi lučmi v LED tehniki. Tudi zadnji žarometi se pohvalijo s tehnologijo LED, vse skupaj pa začinita dve novi barvi zunanjosti.

Udobje na kvadrat

Največji poudarek so pri Toyoti dali videzu in ergonomiji potniške kabine. Bistveno so izboljšali izolacijo motornega prostora, tunela menjalnika, odbijača in armaturne plošče in s tem ustvarili mirno in nestresno vozno okolje. K bolj mirni vožnji pripomoreta tudi prenovljeno podvozje in krmiljenje. Največ časa so namenili izboljšanju sprednje in zadnje preme, s pomočjo novega električnega servo volana pa je vožnja manj naporna, a obenem zaradi manjšega nagibanja suverena v vseh pogojih.

Najpomembnejša novost: sistem TSS

DSC_0942Toyota Safety Sense (TSS) je skupek štirih varnostnih elementov, ki bistveno izboljšajo varnost potnikov in ostalih udeležencev v prometu. Pri proizvajalcu vozil želijo varnostne rešitve ponuditi vsem uporabnikom, zato bo po predvidevanjih do konca leta sistem TSS uporabljalo že okoli 70 odstotkov novih kupcev.

Sistem TSS vključuje štiri različne varnostno-asistenčne sisteme: sistem za samodejno zaviranje, sistem za nenadno menjavo voznega pasu, sistem za samodejni preklop dolgih luči in sistem za branje prometnih znakov. TSS deluje s pomočjo informacij, ki jih dobiva od vgrajene mono kamere in lidarja, ki meri razdaljo med vozilom in oviro pred njim.

Razen samodejnega prižiga dolgih luči smo vse tri sisteme preizkusili tudi v praksi. Samodejno zaviranje deluje do hitrosti 80 km/h, vozilo pa po uradnih podatkih lahko popolnoma ustavi do hitrosti 30 km/h. Med testiranjem smo sicer ugotovili, da v idealnih pogojih deluje tudi še pri nekoliko višjih hitrostih, a ne bi priporočali preizkušanja limit. Sprva sistem uporabnika upozori z zvočnim signalom, sledi asistenca pri zaviranju, če voznik ne reagira, pa sistem samodejno zavira in s tem prepreči najhujše.

Sistema za nenadno menjavo voznega pasu in za branje prometnih znakov smo preizkusili hkrati. Prvi voznika opozori z zvočnim in vizualnim signalom, da je brez uporabe smernika zapustil vozni pas, drugi  pa poskrbi, da voznik vedno ve, kakšna je omejitev na določenem odseku. Omejitev hitrosti je prikazana na informativnem zaslonu TFT, kjer se ob prekoračitvi hitrosti znak obarva rdeče.

Dva nova agregata

Hibridni pogon tudi v Sloveniji (p)ostaja ena izmed pomembnih alternativ, a mu je japonski proizvajalec vozil ob bok postavil dva nova agregata, ki prepričujeta s sodobnimi tehnologijami. Prvi, povsem novi 1,2-litrski štirivaljni prisilno polnjeni bencinski agregat s 85 kilovati in 185 njutnnmetri navora od 1.500 0bratov naprej, za svoje delovanje uporablja tako Atkinsonov kot tudi Ottov cikel. Z neposrednim vbrizgom goriva, novo turbinsko enoto in posebnim sistemom stop&start se je med testno vožnjo izkazal kot izredno miren in tih spremljevalec. Na semaforju je bil enostavno neslišen, z dovolj navora pa poskočen tudi v mestu.

Ponudbo je dopolnil že poznani 1,6-litrski D-4D dizelski agregat, ki so ga razvili skupaj z nemškim proizvajalcem vozil BMW. Manjši dizelski agregat bo izrinil obstoječega dvolitrskega in kupce prepričeval z 82 kilovati in kar 270 njutnmetri navora, ki so na voljo od 1.750 obratov na minuto naprej.

Hibridni pogon tudi v Sloveniji (p)ostaja ena izmed pomembnih alternativ, a mu je japonski proizvajalec vozil ob bok postavil dva nova agregata, ki prepričujeta s sodobnimi tehnologijami.

Kupec se bo lahko odločil tudi za prenovljeni 1,4-litrski dizelski agregat D-4D. V primerjavi s predhodnikom ima enako moč in navor, vendar je slednji na voljo že od 1.400 obratov na minuto naprej. S pomočjo uporabe manjše in boljše turbine ter višjega tlaka je poraba nižja za štiri decilitre na sto kilometrov.

V prodaji že od junija

DSC_1221Prenovljeni Auris na kupce čaka že od junija dalje z osnovno ceno od 14.500 evrov naprej. Toliko bo potrebno odšteti za osnovni paket opreme Terra z nameščenim 1,33-litrskim bencinskim agregatom. Za enako stopnjo opreme, vendar z nameščenim novim 1,2-litrskim bencinskim agregatom, bo potrebno dodati še okroglega tisočaka. Po ceniku je najdražji Auris z nameščenim novim 1,6-litrskim dizelskim agregatom in paketom opreme Sol, zanj bo potrebno odšteti 20.200 evrov. Hibridna različica ima ceno pod dvajsetimi tisočaki, za karavansko izvedenko TS pa bo potrebno doplačati 600-7oo evrov. Ker pri Toyoti želijo, da se za varnostni paket TSS odloči čimveč uporabnikov, je cena do nadaljnjega prepolovljena na 440 evrov.

Avensis, razvit in izdelan v Evropi

Toyota je kljub padanju segmenta, v katerem se nahaja Avensis, odločila za rekordno veliko investicijo, namenjeno njegovi prenovi. Avensis je bil tako razvit v Evropi in je izdelan po meri evropskega kupca. Toyotin paradni konj je pridobil številne novosti, mednje seveda spada tudi novi varnosti paket TSS. Toyota je leta 1997 predstavila prvo generacijo Avensisa, ki je prišel kot naslednik Corone in Carine, letos pa so še drugič prenovili tretjo generacijo.

Toyota je kljub padanju segmenta, v katerem se nahaja Avensis, odločila za rekordno veliko investicijo, namenjeno njegovi prenovi.

Obsežna prenova

DSC_1189Avensis se pohvali s precej spremenjenim videzom, ki  bi bil bolj običajen za prihod nove generacije. Z zašiljenimi linijami je značajsko močnejši, novitete pa so vidne tako spredaj kot zadaj. Nos krasijo novi žarometi v LED tehnologiji in spremenjen odbijač, zgodba se ponovi tudi zadaj. Inženirji so bolj samozavestno poudarili svetlobni podpis Toyote, med pomembne faktorje, ki zaokrožijo zunanji videz, pa sodijo tudi aluminijasta platišča v dveh dimenzijah.

Petino nižji stroški vzdrževanja

Še bolj kot pri Aurisu se pozna sodelovanje z nemškim BMW-jem, saj motorno ponudbo po novem krasita dva dizelska agregata tega proizvajalca. Ker se bo predvidoma kar polovica kupcev odločila za dizelsko gnanega Avensisa, je ta odločitev logična in jo seveda sprejemamo z odprtimi rokami. Dizelski 1,6-litrski agregat si Avensis deli z Aurisom, dvolitrski dizelski agregat z močjo 105 kilovatov pa bo zadovoljil tudi tiste z bolj težko nogo. Oba dizelska agregata sta na voljo le z ročnim menjalnikom, bencinski 1,8-litrski pa poleg 6-stopenjskega ročnega lahko sodeluje tudi s samodejnim menjalnikom CVT.

Lastnost, ki jo bodo cenili praktično vsi, je podaljšan servisni interval pri dvolitrskem dizelskem agregatu na 20.000 prevoženih kilometrov. Velik del prenove je bilo deležno krmiljenje in podvozje. Na prvem mestu je še vedno udobje, vendar zaradi večje togosti karoserije, izboljšanega krmiljenja in prenovljenega električnega servo volana nudi boljši občutek za volanom, kot bistveno bolj samozavesten nastop na vseh podlagah.

TSS serijsko od paketa Luna

TSS bo pomemben element tudi v prenovljenem Avensisu. Medtem ko je pri Aurisu TSS na voljo za (polovično) doplačilo, je pri Avensisu v osnovni stopnji serijsko nameščen le sistem za samodejno zaviranje. Že v naslednjem paketu Luna pa so serijsko nameščeni vsi štirje elementi varnostnega paketa.

Pri zastopniku napovedujejo, da bo imel največji delež prodanih Avensisov nameščen paket Style in novi dvolitrski dizelski agregat s ceno od 24.400 evrov naprej. Za osnovno stopnjo opreme Terra in manjši dizelski agregat bo potrebno odšteti 19.990 evrov, medtem ko bo najdražji s paketom Executive in dvolitrskim agregatom – zanj bo potrebno pripraviti vsaj 28.400 evrov.

Besedilo in fotografije: Gašper Pirman

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Obsežna prenova"


4 leta 6 meseci nazaj

Looking good!

 
Prestižna terenska konjenica v polni pripravljenosti
Dan Fordovih novosti