Predstavitve

Renault Espace: slovenska predstavitev

Dobrih trideset let je minilo, odkar je Renault s prvo generacijo Espacea uvedel povsem nov koncept razkošne prostornosti. Zlati časi enoprostorcev so minili, proizvajalec pa se je tudi tokrat odločil za inovativen korak in novi Espace preusmeril v rastoči segment križancev.

Na izziv, kako avtomobilsko ikono dvajsetega stoletja preroditi v uspešnico 21. stoletja, so se pri Renaultu odzvali z drzno zamislijo – iz velikega enoprostorca so naredili dinamičen in drzen velik crossover. Z njim imajo tudi velike načrte; Eric Bernard, generalni direktor podjetja Renault Nissan Adriatic, je v uvodnem delu predstavitve med drugim povedal, da so se pri modelu osredotočili predvsem na kvaliteto. Očitno so ob začetku prodaje na prvih štirih evropskih trgih  prepričljivi, saj naj bi kar štirje med desetimi kupci novega Espacea k njim prešli od drugih znamk.

Aerodinamičnost, omejevanje mase, kakovost, zanesljivost, ergonomičnost in udobnost naj bi bila glavna načela v snovanju pete generacije Espacea, kjer naj bi precejšen del navdiha črpali tudi iz aeronavtike. Njegova s kromom bogato okrašena zunanjost je bolj mišičasta in odločna, notranjost pa svetla, prijetna in gostoljubna, za kar v veliki meri poskrbijo tudi ogromne steklene površine v obliki oken in panoramskega strešnega okna. Novi Espace je ob tem kar 250 kg lažji od Grand Espacea IV ter je prvi koncernov avtomobil, zasnovan na modularni platformi CMF  za vozila segmenta C in D.

Na vse večje zahteve potnikov Renault odgovarja z notranjostjo, ki kar vabi na daljše vožnje. Prednja sedeža objameta voznika in sovoznika ter z nastavitvami sedalnega in naslonskega dela poskrbita za čim boljši položaj med vožnjo, izkušnjo pa si lahko nadgradite z vklopom masažne funkcije. V drugi vrsti so trije posamični udobni sedeži za sopotnike, v sedemsedežnih izvedbah pa sta tu še dva sedeža v tretji vrsti, ki sta v primeru nezasedenosti zložena v ravno dno prtljažnega prostora. Tudi zlaganje sedežev v drugi vrsti ni bilo še nikoli enostavnejše – s pritiskom na gumb iz prtljažnega prostora ali z voznikovega sedeža s pomočjo  aplikacije na 8,7-palčnem osrednjem zaslonu na dotik R-Link 2.

R-Link 2  v Espace prinaša nov videz ter funkcije ter je nameščen kot upravljalski center avtomobila, po intuitivnosti in videzu še najbolj podoben domačemu tabličnemu računalniku. Njegovo upravljanje preko zaslona na dotik dopolnjujejo še gumbi za bližnjice, vrtljiv gumb na sredinski konzoli in gumbi za upravljanje na volanskem obroču. Pri želenih nastavitvah sistem omogoča shranjevanje šest različnih uporabniških profilov, kar je še posebej pomembno za avtomobile, ki so namenjeni poslovni uporabi.

Spoštovanje individualnih uporabnikovih želja v vožnji je osnovna prioriteta sistema Multi-Sense, ki skrbi za usklajevanje naprednih tehnologij z voznikovimi zahtevami.  Multi-Sense upravlja delovanje sistema 4Control*, nastavitve variabilnega vzmetenja, volana, motorja in menjalnika EDC, videz merilnikov, zvok motorja ter osvetlitev potniškega prostora s pomočjo štirih prednastavljenih programov (Neutral, Eco, Confort in Sport) in dodatnega programa Perso, ki je namenjen osebnim prilagoditvam. Za dodatno samozavest voznika poskrbi obširen nabor varnostno-asistenčnih sistemov.

Espace je v Sloveniji trenutno na voljo z dvema dizelskima motorjema ter tremi stopnjami opreme: Life, Zen in najvišjo Initiale Paris.

motor moč menjalnik
bencinski motor
Energy TCE 200** 147 kW (200 KM) EDC7
dizelska motorja
Energy dCi 130 96 kW (130 KM) 6-st. ročni
Energy dCi 160

.

118 kW (160 KM) EDC6

Cenik razkriva, da je potrebno za novi Espace z osnovno opremo Life in vstopnim dizelskim motorjem odšteti vsaj 29.990 evrov, najdražja različica Initiale Paris z močnejšim dizelskim motorjem pa stane 41.990 evrov. Navedeni ceni že vključujeta znamkino podaljšano jamstvo do starosti 5 let (ali 150.000 km). Dodatna sedeža v tretji vrsti staneta okroglega tisočaka, za enako vrednost pa bo kupce olajšala tudi posebna barva črna Amethyste.

Besedilo in foto: Urška Radolović

*štirikolesno krmiljenje z možnostjo sukanja zadnjih koles do odklonskega kota 3,5 stopinj, kar vpliva na boljšo lego pri hitri in boljšo okretnost pri počasnejši vožnji; prvič predstavljeno v Laguni III leta 2007
** ni v splošni ponudbi

Mnenja uporabnikov

16 komentarjev za "Renault Espace: slovenska predstavitev"


marko.pintar1
7 leta 8 meseci nazaj

Ali ta velik znak na sprednji maski pomeni raztegnjeno dvigalko? hahahahahah

Patrik_A3
7 leta 8 meseci nazaj

izredno lep. no, tak kot zmeraj se hvalabogu loči od nemške konkurence za krompir razvažat pa stare fotre v domu za ostarele.

pskoda
7 leta 8 meseci nazaj

Grd iz vseh možnih strani

emozul
7 leta 8 meseci nazaj

ni kej, res je lep

toMmy
7 leta 8 meseci nazaj

Meni zgleda kot prisiljeno napihnjen Captur oz. Clio Grandtour, tako da mi ni pretirano lep, še manj pa izviren.

 
Peugeot 308 GT: slovenska predstavitev
Škoda Superb: mednarodna predstavitev