Novice

BMW i8 končno tudi brez strehe

Po treh letih od predstavitve koncepta kabrioletske verzije superšportnega hibridnega BMW i8, ki se je zgodila leta 2012 na pekinškem avtomobilskem salonu, naj bi se sedaj model končno pojavil v serijski izvedbi.

Četudi je konceptna verzija s svojo obliko že tedaj nakazovala, da je zelo blizu serijski proizvodnji, je bavarski proizvajalec kar nekaj časa odlašal z njenim lansiranjem na trg.

Nemški časnik Handelsblatt pa je pred dnevi objavil izjavo BMW-jevega prvega moža, Haralda Kruegerja, da naj bi brezstrešna različica i8 sedaj končno le prišla med petične kupce. Predvidoma nekoliko posodobljen koncept BMW i8 Spyder bo predstavljen tudi na sejmu potrošniške elektronike CES (Consumer Electronics Show) v Las Vegasu januarja naslednje leto.

Serijski model naj bi bil precej podoben konceptu ter naj bi ohranil večino oblikovnih posebnosti kupejevske verzije i8, med katerimi je tudi dvižni mehanizem vrat. Pod motornim pokrovom različica brez strehe verjetno ne bo doživela pretiranih sprememb, ponašala pa bi se lahko že z baterijo večje kapacitete. BMW i8 je sicer opremljen s kombinacijo 1,5-litrskega trivaljnika ter elektromotorja, ki se napaja s pomočjo litij-ionskega akumulatorja 7,1 kWh ter se ponaša s sistemsko močjo 362 »konj«, ki pripomorejo, da avtomobil doseže stotico na merilniku hitrosti v zgolj 4,4 sekundah.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend, Automotive News Europe. Foto: BMW.)

*Fotografije prikazujejo koncept BMW i8 Spyder iz leta 2012.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Citroën e-Mehari za sprostitev
Mercedes jih ima dovolj devet