Novice

Oplovo jutranje razkritje: Grandland postaja večji in ne stavi samo na elektriko

V novi generaciji modela Grandland so Oplovi oblikovalci prvič na velikoserijskem modelu uporabili številne oblikovalske poteze koncepta Experimental. Za uporabnike je še bolj pomembno, da je križanec segmenta C zdaj večji ter da bo imel v pogonski paleti poleg baterijsko-električnega tudi blago- in priključno-hibridni pogonski sklop.

Odprta vrata

Opel Grandland (3)Kljub uvodnim napovedim, da naj bi bila druga generacija Oplovega križanca, ki nastaja na koncernski platformi STLA Medium, na voljo zgolj z baterijsko-električnim pogonom, so si tudi pri nemški znamki v okviru Stellantisa pustili odprta vrata do večjega števila kupcev: “V popolnoma elektrificirani ponudbi pogonov bodo pravo možnost zase našli tudi kupci, ki se ne odločajo za povsem električno različico in imajo raje druge pogonske sklope. Novi Grandland Plug-in Hybrid z dosegom do 85 km brez lokalnih emisij (WLTP1) in Grandland Hybrid z 48-voltno tehnologijo ponujata nadaljnje zanimive rešitve, ki zagotavljajo uživanje v vožnji ter hkrati zmanjšujejo porabo in emisije CO2.”

Električni Grandland, ki so ga zasnovali in razvili v Rüsselsheimu, izdelovali pa ga bodo v Eisenachu, bo na voljo v različicah z baterijskima paketoma kapacitete 73 kWh ali 98 kWh, kar naj bi v najboljšem primeru zadoščalo za 700 km dosega (WLTP). Polnjenje z enosmernim tokom naj bi bilo navzgor omejeno na 160 kW, baterija pa naj bi se do 80 % napolnila v približno 26 minutah.

3D vizir z osvetljenim emblemom

Opel Grandland (6)Se še spomnite lanskega koncepta Experimental iz Münchna? V pogovoru s podpredsednikom oblikovanja Markom Adamsom smo takrat sicer skušali dobiti potrditev, da se bodo nove oblikovalske poteze najprej prijele Grandlanda, pa takrat še ni bil pripravljen razkriti podrobnosti. Ob ogledu prvih fotografij največjega križanca v ponudbi znamke je vse jasno, saj ga močno zaznamuje tridimenzionalna maska z osvetljenim bliskom v sredinsko nameščenem emblemu ter osvetljeni napis Opel na zadnjem delu. Med novosti, ki naj bi prispevale k varčni rabi virov (Greenovation), spada tudi odtis imena modela na prtljažna vrata namesto izpisa s kromiranimi črkami.

Del pomembnejših opremskih novosti so zagotovo žarometi Intelli-Lux Pixel Matrix HD, pri katerih sistem združuje po 25.600 elementov na vsaki strani za porazdelitev svetlobe z visoko ločljivostjo brez slepljenja drugih udeležencev v prometu. Za povrh so novincu dodali še nove animacije za dobrodošlico in slovo z grafičnimi projekcijami pred vozilom. Tudi sicer pa novi Oplovi zastavonoši ne bo manjkalo vozniških pomagal za večje udobje in varnost, kar nekaj naj bi jih bilo na volj že serijsko. Za doplačilo pa bo v ponudbi sistem Intelli-Drive 2.0, ki združuje elektronska pomagala z delno samodejno asistenco za menjavo voznega pasu in s prilagajanjem priporočeni hitrosti.

V primerjavi s predhodnikom je novi Grandland občutno večji: 173 mm v dolžino (4.650 mm), 19 mm v višino (1.660 mm) in 64 mm v širino (1.905 mm). Medosna razdalja meri 2.784 mm (+109 mm), kar vpliva tako na dodatno prostornost prtljažnika (+36 l, ob zloženih naslonih do 1.641 litrov), kot tudi udobje potnikov na zadnjih sedežih (+20 mm prostora za noge).

Drugačen občutek v notranjosti

Opel Grandland (9)Potniška kabina deluje bolj prečiščeno, poudarjene pa so vodoravne linije za občutek prostornosti. Nekoliko v smer voznika je obrnjen ležeč sredinski zaslon infozabavnega sistema z diagonalo 16 palcev, ki dopolnjuje digitalen informacijski zaslon pred voznikom in projicirni sistem Intelli-HUD. Zanimivo in pohvalno je, da so vozniku pustili možnost ročne ali samodejne aktivacije načina Pure Mode, ki zmanjša količino informacij v vseh prikazih na minimalen obseg. Še bolj pa smo veseli, da pri Oplu držijo obljube in so za nekaj osnovnih funkcij (npr. nastavitev klimatizacije, glasnost avdio sistema) ohranili fizične gumbe ter med dodatki še vedno ponujajo ergonomske sedeže s certifikatom AGR. Ti so v Grandlandu nadgrajeni z dvema pnevmatskima žepoma v stranskih delih za izboljšanje nastavitev bočne opore in udobja, hkrati pa posebna reža ( funkcija Intelli-Seat) zmanjšuje pritisk na trtico. Za potrdtev trajnostne usmeritve so v notranjosti med drugim poskrbeli z naborom tkanin, ki so 100-odstotno reciklirane (iz plastenk PET).

Za vsestranskost vozila, ki je očitno v prvi meri namenjeno družinam, so poleg številnih odlagalnih prostorov v konzolo dodali element Pixel Box, ki ima pod osvetljenim steklom nameščen brezžični polnilnik za pametne telefone.

Grandland naj bi po napovedih stopil v osredje v začetku letošnje jeseni.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Oplovo jutranje razkritje: Grandland postaja večji in ne stavi samo na elektriko"


drugmirko
22 dni 14 ur nazaj

nekaj novih informacij o priključno hibridni verziji:
tretja generacija 1.6l, 4 cilindričnega bencinarja
7 stopenjski “DSG” dvosklopični menjalnik (prej 8 stopenjski Aisin avtomatik s pretvornikom navora)
90kW elektromotor (prej 80kW)
21kWh baterija (prej 12kWh)
doseg na elektriko 80km (prej 50km)

Polo78
25 dni 15 ur nazaj

A gremo ugibat kateri bo ta blago-hibridni, po vsej verjetnosti tudi vstopni motor? 🙂

meganer
25 dni 8 ur nazaj

Vrhunski 1.2

drugmirko
25 dni 3 ur nazaj

no ja…. zdej so mu dali ketno…. vsej malo počakejmo, da vidimo kako se bo obnesu z njo.

tomzzi
24 dni 8 ur nazaj

A to je ta novi blagi hibrid 136KM? Upam, da je kaj bolj zanesljiv. Sedaj bi bil že čas, da porihtajo.

meganer
25 dni 16 ur nazaj

Pa kam gre to z centimetri in ceno …..

 
Nepričakovana novica s Kitajske: razkrili toplotno najbolj učinkovit dizelski motor
Ford E-Transit z več dosega in možnostjo hitrejšega polnjenja