Novice

Citroën predstavlja novost linije DS: model DS 5LS

19. decembra je Citroën na razstavišču Le Carrousel du Louvre v Parizu izbranim novinarjem in mednarodnim medijem predstavil svojo najnovejšo kreacijo DS 5LS. Petvratna limuzina visokega razreda, ki jo proizvajajo v tovarni Shenzhen na Kitajskem, predstavlja en korak naprej v razvoju znamke DS na Kitajskem. V modelu DS 5LS se zapovedi tržnega razreda z vidika prostornine in bivalnega udobja harmonično prepletajo s prefinjenostjo, stilom in močjo, ki so značilni za linijo DS. Najnovejši model, ki se bo v marcu 2014 začel prodajati na Kitajskem, je pomemben adut za nadaljevanje razvoja znamke DS na mednarodnih trgih.

Značilnost vozila DS 5LS je mogočna in elegantna oblika karoserije (D: 4,70 m x Š: 1,84 m x V: 1,50 m), ki poudarja prostorno notranjost in izbočene linije, ki so značilne za linijo DS.

Model DS 5LS je prevzel novo identiteto prednjega dela linije DS, za katero je bil navdih poiskan v konceptnih vozilih Numéro 9 in Wild Rubis. Njegova značilnost je estetsko izpopolnjena in statusna okrasna maska z imenom “DS Wings”, ki je preko kromanih blatnikov povezana z žarometoma, tako da celoten sklop tvori napet lok, ki daje prednjemu delu dinamičen in moderen videz. Rešetko okrasne maske s čisto posebnim dizajnom krasi simbol DS. Povsem nov prednji del, na katerem se prepletata moč in prefinjenost, dopolnjuje svetlobni izraz dnevnih luč v obliki bumeranga.

Kromani dodatki na bočnih površinah se preko stekel razpotezajo vse do prtljažnega prostora ter izražajo moč in osebnost silhuete vozila, hkrati pa poskrbijo tudi za eleganten in prefinjen videz. Poleg tega kromani dodatek na videz opredeli zadnjo vogalno steno in na rahlo zariše spojler v obliki plavuti morskega psa, značilen stilski dodatek modelov DS. Široki koloteki v povezavi s kolesi velikih dimenzij dopolnjujejo in poudarjajo dinamično stilsko zasnovo vozila DS 5LS.

Mogočen in izklesan zadnji del prepoznamo po ekskluzivnih lučeh z LED diodami: kroman obroček, ki je vdelan v stekleno površino, poudarja 3D dizajn svetlobnih funkcij.

Zunanji dizajn vozila DS 5LS lahko poudarja ena od devetih razpoložljivih barv karoserije, med katerimi je tudi povsem nova rjava barva Nocciola z blestečimi in subtilnimi barvnimi odtenki.

Prefinjenost se v notranjosti izraža preko zares edinstvenega in razkošnega voznikovega mesta. Poudarek je dan na plemenite in avtentične materiale, kot so kovina, les in naravno zrnato usnje. Potniki imajo v tej vrhunski petvratni limuzini na voljo prostorno in elegantno notranjost s poudarki iz kakovostnega usnja, ki krasijo celoten potniški prostor, tudi armaturno ploščo. Med uporabljenimi vrstami usnja, ki so bile do sedaj rezervirane izključno za luksuzne blagovne znamke, najdemo tudi usnje kakovosti “paščka ročne ure” za sedeže, ki je ekskluzivnost modelov znamke DS in izvrsten dokaz o najboljšemu francoskemu strokovnemu znanju.

Vrhunska tehnologija

DS 5LS nudi visoko izpopolnjeno tehnologijo z motorjema motorjev THP 160 in THP 200, ki se ponašata z neposrednim sekvenčnim vbrizgavanjem, ki se dovaja preko visokotlačne črpalke, in s turbokompresorjem z dvojnim vhodom (Twin Scroll). Vgrajena sta skupaj s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Neprimerljivo bivalno ugodje

DS 5LS nudi bivalno ugodje, po katerem se lahko tekmeci v tem tržnem razredu zgolj zgledujejo. Ima namreč najdaljšo medosno razdaljo v tržnem razredu kompaktnih vozil (2,71 m), sedeže namenjene udobju (prednja sedeža s funkcijo masaže, naslonjalo zadnjega sedeža z naklonom pod kotom 29°, zložljivi vzglavniki), prečiščeno atmosfero (ionizator zraka), zvočno udobje (sistem Arkamys, ponudba Hi-Fi Denon, …), opremo za enostavno krmiljenje in vožnjo (prostoročni dostop in zagon, nadzor mrtvih kotov, pomoč pri čelnem in vzvratnem parkiranju, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, …) in izpopolnjeno ponudbo telematskih sistemov (barvni zaslon na dotik, DVD predvajalnik, klic v sili, …).

Nov proizvod v osrčju ofenzive znamke DS na Kitajskem

Na Kitajskem trgu je DS povsem ločena znamka, ki svoje stilske trende jasno izraža preko modela DS 5LS. To je drugi model znamke DS, ki so ga proizvedli na Kitajskem, v tovarni Shenzhen, tik za modelom DS5, ki so ga začeli tržiti 27. septembra letos. DS se pa seveda s tem še ne misli zaustaviti, saj bodo na lokalni ravni proizvedli še en model, ki se bo na Kitajskem začel prodajati v letu 2014: to bo športni terenec (SUV). Razvoj znamke DS pa sloni tudi na mreži, ki šteje že 50 salonov DS Store v največjih mestih širom države.

Vir: PSA

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
IIHS nagradil S80 z 2014 Top Safety Pick+
Mini na NAIAS 2014 avtomobilskem sejmu v Detroitu