Novice

Mazdin konceptni sedemsedežnik Koeru

Vročica pred septembrskim avtomobilskim salonom v Frankfurtu se povečuje, svojo udeležbo pa so s konceptom Koeru potrdili tudi pri Mazdi.

 

Srednje veliki štirivratni konceptni križanec z imenom Koeru je oblikoval Luca Zollino, glavni oblikovalec v Mazdinem evropskem centru v nemškem Heesnu. Japonski proizvajalec vozil opisuje koncept Koeru kot drzno izbiro v vedno bolj popularnem in konkurenčnem segmentu. Presegel bo obstojoče standarde in dvignil letvico na področjih zmogljivosti, ekonomičnosti in splošne vrednosti. Ime Koeru v japonščini pomeni ”presežek” oziroma nekaj več.

Koeru se s pomočjo nizkega in drznega dizajna odmika od Mazdine trenutne ponudbe športnih terencev CX-3 in CX-5. S svojo obliko spominja bolj na BMW X6 ali Mercedes-Benz GLE Coupe. Koncept naj bi bil podobne velikosti kot CX-5, vendar naj bi imel v potniški kabini najverjetneje sedem sedežev. S tem bi predstavljal največjo konkurenco Land Roverju Discovery Sport in Kii Sorento, oba ponujata možnost sedmih sedežev.

Pri Mazdi so potrdili, da bo novi koncept poganjala družina agregatov SkyActiv, med najbolj očitnimi kandidati pa je 2,2-litrski dizelski agregat, ki je nameščen v prenovljeni CX-5.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi je za najbolj zahtevne pripravil 445-kilovatno pošast
Športnoterenski Tesla Model X se napoveduje septembra