Novice

Osvežena Land Roverjeveva uspešnica

Pri specialistu za terenska vozila, angleškem Land Roverju, dražijo s prvo sliko prenovljenega modela Range Rover Evoque. Kozmetična olepšava se bo rahlo dotaknila zunanjosti ter notranjosti, pod motornim pokrovom pa bo dobil nove Ingenium agregate.

Kozmetično prenovljenega Evoquea, ki je na voljo v pet- ali trivratni različici, bodo Angleži predstavili že na prihajajočem ženevskem salonu, v začetku meseca marca. Po prvih informacijah naj bi, kot prvi model v razredu kompaktnih športnih terencev, dobil prilagodljive LED žaromete. Še največjo spremembo bo doživel pod motornim pokrovom, saj bodo dosedanje agregate zamenjali z novo generacijo Jaguar-Land Rover Ingenium motorjev – tako bodo pri turbodizelski različici zamenjali dosedanji 2,2-litrski motor z dvolitrskim, poznanim iz novega Jaguarjevega modela XE. Kasneje bodo predstavili še novi turbobencinski agregat.

Gerry McGovern, glavni Land Roverjev oblikovalec, je ob tem dodal, da je bila tokratna prenova dokajšen izziv za oblikovalce, ki so želeli zgolj rahlo osvežiti obliko, brez da bi drastično spremenili izjemno prepoznaven dizajn avtomobila.

Range Rover Evoque je sicer najbolj uspešen model angleške znamke, saj so jih od leta 2011, ko so predstavili model, prodali kar 400.000 primerkov širom sveta. Konec leta naj bi luč sveta ugledala tudi brezstrešna verzija najmanjšega Range Roverja v zgodovini, katero so v obliki študije Convertible Concept predstavili že pred tremi leti na ženevskem salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: autoexpress.co.uk. Foto: Land Rover)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Druga prenova za Toyoto Avensis
Audi R8 z laserskimi žarometi