Novice

Porsche Boxter in Cayman po novem 718

Wolfgang Hatz, vodja oddelka za raziskave in razvoj pri Porscheju, je pred dnevi zanikal prihod novega, cenejšega športnika poimenovanega 718. Namesto tega naj bi preimenovali prihodnji generaciji Caymana in Boxterja v 718 in s tem poskrbeli za bolj pregledno razvrstitev svojih modelov.

Razvoj “cenejšega” Porscheja je ustavljen, saj želijo pri nemškemu podjetju ostati ekskluzivni in obdržati svoj ugled v svetu športnih vozil. Po poročanju revije Automobile Mag pa naj bi oznako 718 uporabili pri poimenovanju naslednje generacije Boxterja in Caymana, ki bi poleg novega imena pridobila tudi nižjo osnovno ceno in množico štirivaljnih prisilno polnjenih bencinskih agregatov.

Porsche 718 bo najverjetneje predstavljen v drugi polovici leta 2016, na ceste pa bo zapeljal v letu 2017. Pod pokrovom motorja naj bi se skrival osnovni 1,6-litrski prisilno polnjeni štirivaljnik s 156 kilovati, na voljo pa naj bi bil tudi dvolitrski štirivaljnik z 213 kilovati. Motorno paleto zaključuje 2,5-litrski štirivaljnik z 268 kilovati.

Novi Porsche 718 na bi bil cenovno pozicioniran pod trenutni model Boxter. Kupci bodo lahko izbirali med običajno različico in kabrioletom, tako kot pri prestižnem 911 pa bodo na voljo številne motorne in karoserijske različice. Ali bo na voljo tudi šestvaljni bencinski agregat trenutno še ni znano, vendar je, glede na cenovno politiko, to malo verjetno.

Avtomobilizem.com (Vir: Automobile Mag, Foto: Porsche)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Porsche Boxter in Cayman po novem 718"


Blinder
9 leta 4 meseci nazaj

2.5 l in samo 4 cilindre. Niso nič navezani na svoj boxer motor?

 
Najmočnejši Cadillac v 112-letni zgodovini
Googlov avtonomni avto gre na cesto