Novice

Prihaja Ford Focus RS

Ford je dolgo časa skrbno skrival prihod novega najmočnejšega Focusa, po številnih govoricah pa so zdaj, na olajšanje številnih ljubiteljev hitrih vozil, potrdili prihod Focusa RS. Novinec ne bo na voljo le na Stari celini, temveč bo na ceste zapeljal tudi na drugih globalnih trgih.

Poleg uradne potrditve RS-a so med drugim pri Fordu povedali, da bo športno nabritemu Focusu sledilo še dvanajst novih športnih vozil, ki bodo predstavljena najkasneje do leta 2020. Američani želijo nova vozila na globalne trge pripeljati preko Fordove organizacije športnih vozil in s tem številnim ljubiteljem hitrosti ponuditi atraktivna vozila, dodatne dele in dodatke.

Žal motornih podatkov še niso razkrili, ampak le na kratko odvrnili, da si bo tretja generacija RS zaslužila svojo oznako. ”Da si zasluži oznako RS, mora vozilo nuditi brezkompromisne vozne lastnosti, ki lahko prinesejo odlične sposobnosti na stezi, hkrati pa ponujajo vsakodnevno uporabnost,” je dejal Raj Nair, podpredsednik globalnega razvoja produktov pri Fordu.

Druga generacija Focusa RS je bila predstavljena leta 2009, pod pokrovom motorja pa se je skrival petvaljni prisilno polnjeni 2,5-litrski bencinski agregat z 224 kilovati. Za navdušenje voznika je od 0-100 km/h pospešil v 5,9 sekundah in dosegel najvišjo hitrost 263 km/h.

Tudi pri novi generaciji lahko pričakujemo pogon na sprednji kolesni par, najverjetneje pa ga bo poganjal štirivaljni 2,3-litrski EcoBoost bencinski agregat, ki ga lahko najdemo pod pokrovom novega Mustanga. V legendarnem športniku proizvede 231 kilovatov, v novem RS-u pa naj bi ga po zadnjih špekulacijah priredili na okoli 350 ‘konjev’.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Prihaja Ford Focus RS"


Ivan36
9 leta 4 meseci nazaj

Ehh šele 3 je ?! A je to potem samo restajling ? Sem mislil, da jih je bilo vsaj 6 ali 7 že.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Focus#Third_generation_.282011.E2.80.93present.29

tr00per
9 leta 4 meseci nazaj

7 ali 8 edicija česa?

Ivan36
9 leta 4 meseci nazaj

Ta je že 7 ali 8 edicija ?! Pa niti 1 nisem vozil, kaj šele kupil ?

 
Sir Chris Hoy z Nissanom pospešuje na poti do Le Mansa
Pri Mazdi razvili novo bioplastično maso, primerno tudi za zunanjost avtomobilov