Novice

Seatu pokvarili zabavo z razkritjem novega športnega terenca

Prihajajoči Seatov športni terenec je eden najpomembnejših in najbolj pričakovanih vozil španskega proizvajalca vozil, zato ni presenečenje, da zanj vlada veliko zanimanje. Posledično je, še pred uradno predstavitvijo, pot do svetovnih medijev našla prva neuradna fotografija njegove podobe.

Španski Seat že dlje časa napoveduje odkrit napad na segment športnih terencev z vsaj enim modelom, toda presenečenje pred uradno predstavitvijo je uničila fotografija vozila z večopravilne enote, ki je očitno nameščena v novincu. Spletni medij The automobilist je poleg fotografije zapisal ime Aran, ki naj bi označevalo novi športni terenec.

Po prvotnih načrtih je Seat želel uradno razkriti svoj prvi in zaenkrat edini športni terenec v modelni ponudbi 10. februarja, javnosti pa ga pokazati na ženevskem avtomobilskem salonu.

Novi model si je glavne oblikovne elemente, vključno s kombilimuzinskim videzom, sposodil od bratskega Leona. Podoben videz smo lahko občudovali že na konceptu 20v20, ki je že takrat imel nameščene številne sestavne dele, pripravljene za proizvodnjo. Kot je vidno iz fotografije, so se odrekli le kupejevsko speljani strehi in dinamičnim karoserijskim dodatkom.

Tako kot vsi zadnji športni terenci iz skupine Volkswagen bo tudi Aran slonel na prilagodljivi arhitekturi MQB, vendar bo bolj kompaktnih mer od tekmecev. Po zadnjih neuradnih informacijah naj bi v dolžino meril 4.363 milimetrov, v širino 1.841 milimetrov in v višino 1.600 milimetrov. Pod pokrovom motorja bodo nameščeni agregati TSI in TDI, serijsko se bo moč prenašala preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika na sprednji kolesni par, opcijsko pa bosta na voljo še samodejni menjalnik DSG in štirikolesni pogon.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: The Automobilist.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Seatu pokvarili zabavo z razkritjem novega športnega terenca"


pskoda
8 leta 2 meseci nazaj

Cenejši Tiguan

a_sist
8 leta 2 meseci nazaj

Nevem kaj so drugega pričakovali kot tiguana z drugačnimi lučmi?

xxl
8 leta 2 meseci nazaj

Revolucionalna tehnika kot oblika.

Bucko99
8 leta 2 meseci nazaj

ojoj.. 😮

 
Toyota se bori s pomanjkanjem jeklenih delov
Najdaljša avtobusna povezava na svetu