Debate, ki niso vezane na ostala področja...

chevy
Poznavalec foruma

Re: Sem cisto NOV na forumu

Napisal/-a chevy Po jan 12, 2009 1:45 pm

scoop je napisal/-a:Zanima me nekaj... :P Imam Peugeot 407, in bi rad namestil Xenonke... Ogledoval sem si tale Xenon KIT...

http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?ID=1592994#

Nekje sem prebral nekaj o FAKE Boschu... Kaksno svetlobo mi priporocate ? ... 7000k je dovolj ? ... Glede policajev in homologacije vem ze vse... Tko da na tem podrocju ne rabim nobenih komentarjev...

In se nekaj,... Avta trenutno nimam tle... Je v tujini,... A ve kdo iz glave katere naj narocim ? H7, H1, H4 ?!?! Se enkrat.. Peugeot 407, 2004 letnik...

Odgovor na drugo vprasanje bi potreboval pred naslendjim ponedeljkom... Svetovanja o Xenon KITu na navedenem URLju, so pa dobrodosla cel cajt...

Lep pozdrav in hvala

Prvo kot prvo, ne vzemaj od BOSCH-a, ker je sranje (je bilo veliko napisanega). Raje vzami od kaixen. Priporočam ti 4300K, ker 7000K bodo hitro ''padle v oči'' policajem.

http://www.kaixen.si/index.htm

Kaj pa lečo imaš :?: Če nimaš, moraš imeti ustrezno žarnico npr. H7R.

LP

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Po jan 12, 2009 2:19 pm

Brez zamere, ne pravim da niso dobri ali pa kvalitetni... Le da je to malenkost predrago zame... Zanima me kater drug predlog, ranga cca. 60 Eur, 70...

http://www.avto.net/2004/oprema/zadetki.asp

Katerega bi izbral, razen teh nad 100 Eur...

Aja,... H7R si napisal sam tko, kot primerl Rja za lece... Ali je H7 zihr za moj avto ? ... Samo se vprasanje glede lece ? ... Kako se prepricam glede te lece,... Ker nisem poznavalec na tem podrocju... Ne se jezit ... :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jan 12, 2009 2:36 pm

tistega ki ti da garancijo na zarnice in na balast.tistega izberi.ker je itak vse isto "sranje" sam druga pakunga je.
kar se pa svetilnosti tice pa uzam 4300k al pa 5000k.vse kar je vec ni ok
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jan 12, 2009 2:53 pm

jaz imam H1 kit 6000k z garancijo, več na pm če kdo rabi

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po jan 12, 2009 3:24 pm

scoop je napisal/-a:Brez zamere, ne pravim da niso dobri ali pa kvalitetni... Le da je to malenkost predrago zame... Zanima me kater drug predlog, ranga cca. 60 Eur, 70...

http://www.avto.net/2004/oprema/zadetki.asp

Katerega bi izbral, razen teh nad 100 Eur...

Aja,... H7R si napisal sam tko, kot primerl Rja za lece... Ali je H7 zihr za moj avto ? ... Samo se vprasanje glede lece ? ... Kako se prepricam glede te lece,... Ker nisem poznavalec na tem podrocju... Ne se jezit ... :)

Tako kot so ti je @abbe napisal - vzemi 4300K bo najbolje.
- H7R sem podal primer; ta je namenjena, če nimaš leče - za parabolo
- D2S žarnica, pa če imač lečo (nezasenčena žarnica)
- D2R žarnica, ima nek plehec notri, ki ti naredi cut (tu nisem siguren če sem prav napisal)
Pri teh žarnicah je bistvo, kakšna je original žarnica - in potem namontiraš ustrezno noter.

Navadna parabola vs. leča > http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 458#921458

Preglej si malo na tem linku zbrane inforamcije o xenon in ti bo marsikaj jasno > http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 911#874911

Tako da majstr, najprej poglej kakšno imaš halogensko žarnico.
Aja še nekaj: napisal si ali je dovolj 7000K...to ni svetilnost oz. moč žarnice - to je barvna lestvica (rumena, modra,...) > http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 536#836536

LP

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Po jan 12, 2009 3:54 pm

Vem da je barva svetilnosti... Mogoce sem se narobe izrazil... Hotu sem pac napisat samo, ce je to tam nekje na meji, da mi nebi policaji sitnarili... Za tehnicnega ni problem... Zdej pa naj povem, da sem na avto.netu narocil ta kitajski fake Bosch, in mi je reku da mi da 2 leti garancije, na balast in ŽARNICE ? :) Tko da, ce je ze vse isto sranje, pol bom vzel to sranje z dvoletno garancijo...

Aja, narocil sem H1 ( Peugeout 407 - 2004 letnik ) vzel sem pa 6000k... Zdej me pa lahko grajate al pa karkol... :)

Hvala vama za vase odgovore,... Resnicno sem vama hvalezen...

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Po jan 12, 2009 5:22 pm

Se eno vpraasnje iz moje strani... Nekaterim se bo zdelo butasto vprasanje... Pa vseeno... Med Xenonkami ki sem jih narocil, in meglenkami ki jih imam na avtu, je velika grda razlika... A je mozno kupit kaksne zarnice, ki bi svetile enako oz. podobno kot Xenonke ? In na kaj je treba bit pozoren ? ... Se enkrat... Hvala...

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po jan 12, 2009 5:33 pm

scoop je napisal/-a:Se eno vpraasnje iz moje strani... Nekaterim se bo zdelo butasto vprasanje... Pa vseeno... Med Xenonkami ki sem jih narocil, in meglenkami ki jih imam na avtu, je velika grda razlika... A je mozno kupit kaksne zarnice, ki bi svetile enako oz. podobno kot Xenonke ? In na kaj je treba bit pozoren ? ... Se enkrat... Hvala...

Lahko namontiraš tudi xenon v meglenke :D Jih ima ene par na forumu.
No ja glede žarnic v meglenkah, najprej poglej kateri tip žarnice imaš (H7,...). Npr. jaz imam H27W/1.
Npr.: Osram Night breaker, Philips Xtreme Power...

LP

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop To jan 13, 2009 9:51 am

LoL ! :P Pocutim se prevaranega... Danes dobil po posti,... In uganite... Nisem dobil celega kompleta, ampak samo eno zarnico, en transformator,... Ces da oni prodajajo tko, za tiste ki kupujejo kitajsko sranje, in se jim pokvari... Pol pa od njih kupijo kvalitetni Boschov Xenon KIT... BOSCHOV !!! Ce nebi bil tolk dalec od kopra, bi jim ta BOSCHOV Xenon KIT, zabrisal v glavo... Tko se mi pa ne splaca vozit do tam,... Sem iz Crnomlja... Cakam odgovor do njih, ce jim ga lahko vrnem po posti,... Ker so mi najprej trdili da lahko samo osebno, ali pa probam prodat naprej... !

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted To jan 13, 2009 12:14 pm

Zakaj nemorš vrnat? Ker so te po domače povedano nategnali :lol: Včasih se splača kak € doplačat in vsaj "veš" kaj imaš

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To jan 13, 2009 12:18 pm

To si naročil pri tistem, ko si dal oglas gor?
Včasih je dobro prečitat, kaj napišejo pod opombe:

KAJ KOMPLET VSEBUJE?
Vsak od kompletov vsebuje komplet elektro inštalacijo z vsemi kabli, konektorji in releji za zaščito, eno visoko napetostno xenon žarnico (nima žarilne nitke, deluje na 25.000V), en visoko napetostni transformator – računalnik, pritrditveni nosilec za transformator ter podrobna navodila za montažo v slovenskem jeziku.

:D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop To jan 13, 2009 12:21 pm

Ja,... Ampak ce bom jst tebi prodaval komplet superge, to ne pomeni da bos dobil samo levo al pa samo desno... Dobil bos komplet... Najbolj me pa moti to, ker me ima za neumnega, in hvali svoj BOSCH Xenon KIT... BOSCH !!!!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To jan 13, 2009 12:39 pm

Se strinjam, da bi moral prodavat vse po paru kot komplet. Zato pač boljše včasih 2 minuti si vzet, pa prečekirat, kaj je lump napisal, pa se potem obrnit na drugega, kjer dobiš enak kit, seveda kompleten za enako ceno. Pač ni BOSCH nalepke gor.
MOgoče mož niti sam neve, da to sploh ni Bosch. hehe

Sem mel predlani na beetlu čungalunga kitajska j***a od xenona za 90€, to je blo takrat že kar poceni za kit, pa je skor leto dni dobro svetil, pa še danes srečujem eno deklico s tem mojim avtom in opažam, da še xenon stalno deluje. :)

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop To jan 13, 2009 12:44 pm

Lumpy, in vsi ostali... A veste kaj je najvecja fora v vsej tej prodaji preko interneta... Preberite si zadnji del napisanega na sledecem URLju,...

http://www.ti.gov.si/si/splosno/cns/nov ... 9be303a33/

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To jan 13, 2009 12:53 pm

To je mišljeno, da ko si že prejel robo, da jo lahko vrneš? Al moreš odstopit še preden si dobil domov naročen artikel?

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop To jan 13, 2009 12:59 pm

Kolker jst razumem, imas ti pravico izdelek pogledat, preden ga kupis... Enkrat ko si ga kupil, in fizicno pregledal, ga vec ne mores vrnit, razen cej e prodajalec prijazen in ti naredi uslugo... Ce pa ti kupis nekaj preko interneta, in vidis na izdelek ni to, na kar si ciljal, oz. pricakoval,... Ga lahko vrnes,... Brez da bi obvezno moral navest razlog vracanja,... Pac ce gres v trgovino, pomeris en pulover, in ga ne kupis... Sej nisi nobenemu dolzan navest, zakaj ga ne kupis... Pac NE kupim ga...

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop To jan 13, 2009 1:19 pm

Re: Lep pozdrav‏Od: [skrito]
Poslano: 13. januar 2009 13:16:15
Za: [skrito]

Pozdravljen!
Hvala da si me poučil... .... Vedel sem le da blago vzamem nazaj le na mojo dobro voljo... za tisti drugi del nisem vedel.

Če se pošutite prevaranega, se vam opravičujem, ampak mi smo izrecno poudarili, kaj je v kompletu, in tudi prejeli ste to kar piše v oglasu.

Če želite izdelek vrniti po pošti, nam ga pošljite PREPOROČENO, BREZ ODKUPNINE, noter pa obvezno priložite KOPIJO RAČUNA in ŠTEVILKO VAŠEGA TRR RAČUNA kamor vam bomo nakazali denar po pregledu vrnjenega blaga (kakor piše v pogojih vračila - v posredovanem linku).

Lep pozdrav/ Best regards !

[skrito]

Evo,... To je njihov odgovor,... Sedaj se pocutim boljse... Adis, midva se kmali slisiva za tist Xenon KIT... ;)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To jan 13, 2009 1:40 pm

Celo pošteno ti je odgovoril. Malo je takih.

Upaj, da ti bo nakazal denar ko bo dobil nazaj ta kit. Da na koncu neboš mel ne denarja in ne kita.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To jan 13, 2009 2:24 pm

neka bedna se mi zdi ta izjava prodajalca, da pa kr ni vedu, da loh stranka vrne...in ja - pri prodaji prej neta veljajo mal drugačni pogoji kot v trgovini in ker stranka ne vid izdelka osebno, lahko doma odpre paket in v roku 15 dni vse skupi nepoškodovano vrne brez razloga - edin ne vem kdo more krit poštnino, najbrž stranka sama... to velja sam za nakup prek trgovca ( da ne bo kdo kupu prek bolhe kej od fiziče osebe pa uveljavlju tole... :P )

pa tut ponavad se stranko tut v mailih ne tika.... :shock:

Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov