Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Re: Vse o XENON-u in njegovih tehnologijah

Napisal/-a arijan Po sep 19, 2011 7:53 pm

Pranje žarometov in avtomatsko nastavljivo višino ni potrebno homologirati.
Zahteve za xenonke so da imaš pranje žarometov in avtomatsko nastavljivo višino.
Če bi rad pri starejšem avtu legalno imel xenonke pač moraš to kupit naknadno.
Pri novem pa je odvisno od firme avta, samo so cene okoli 1000€.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po sep 19, 2011 10:26 pm

Pranje žarometov in avtomatsko nastavljivo višino ni potrebno homologirati.

Kje to piše ? Homologirati je treba vsako spremembo na avtu.

Zahteve za xenonke so da imaš pranje žarometov in avtomatsko nastavljivo višino.

To vem.

Xenon kit pa boš moral homologirat vrjetno ali ne ? In kje boš dobil TUV?

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Sr sep 21, 2011 9:50 am

Zraven xenon kitov ni papirjev za homologacijo, tako da potem spet zakaj vse ostalo homologirat, če tega ne moreš? Spet nisi nič naredil.

Ja in kako se to homologira? Se vpiše v kartonček da imaš pranje žarometov?
Samo po tej logiki, zakaj pa ni potem potrebno še avtoradia homologirat ko ga zamenjaš? :huh:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr sep 21, 2011 1:45 pm

Ma tele naše homologacije so itak ena lopovščina.Če daš gor H&R ali podobne fedre je to treba homologirat če pa ti feder poči in daš gor Loesjefors al karkol že so ponaredki običnih fedrov pa te noben nič ne vpraša...

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Sr sep 21, 2011 2:12 pm

Jaz sem klical v MB na RTI za homologacijo xenon in sem mu povedal da imam pranje žarometov, samodejno višino ter xenon luč in žarnico. Rabim pa še TUV za ŽARNICO?? in potrdilo o strokovni vgradnji, na vprasanje kdo pa je strokovna vgradnja? Ja nekdo ki to obvlada ? mislim ... :lol:

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Sr sep 21, 2011 3:53 pm

Potrdilo o strokovni vgradnji česa? xenon žarnic ali pranja žarometov in avtomatsko nastavljivo višino?
TUV-ov za to pa itak ni.
Pa to maš ti naknadno vgrajeno?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr sep 21, 2011 8:13 pm

Vidim, da se je zopet razvila neka debata in da prakticno ni nihce (da gospodica z nekredibilno vinjeto niti ne omenjam) pogledal v ze znano temo, kjer je VES skupek nekaterih odgovorov (nekaksen FAQ). Pa pojdimo po nekem vrstnem redu.

@arijan, To kar si ti nasel z zgornjim linkom je bilo ze najdeno pred 3 leti: viewtopic.php?p=1003416#p1003416 seveda, ce bi pogledal v tole temo: viewtopic.php?f=2&t=55015 Na tej ze najdeni prejsnji povezavi pa se v sami vsebini nahaja besedilo pod vsakim produktom in sicer besedilo se glasi: vse potrebne dokumete o ustreznosti izdelka torej, vsi potrebni dokumenti o ustreznosti izdelka, meni se to slisi na ustreznost podobno kot TUV ali certifikat necesa kar sodi na vozilo pri strokovni vgradnji (verjetno enako strokovno kot strokovna vgradnja katerekoli naprave na vozilu). Ce pa se pomaknemo kaksne par tednov v istem letu (l.2008) nazaj pa ugotovimo, da za xenon kit celo obstaja TUV (vendar kasneje ugotovljeno le za modele D2S): viewtopic.php?p=994346#p994346 prilagam pa se link certa tu: tukajle
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

FRENKYBOY
Nov uporabnik

Napisal/-a FRENKYBOY Sr sep 28, 2011 8:45 pm

Zivjo!
jaz imam pa sledeč problem:
nabavil sem xenon kit za mojga golfa 4 tdi 2001 letnik... Ko vse zmontiram in prižgem luči, se luči (žarnice) pričnejo nenormalno pregrevat....lahko se celo na njih spečeš

sem mislil da je narobe že kaj s balastom oz. samo žarnico, ampak sem potem priklopil en starejši xenon kit, ki ga imam od prej, vendar se stvar enako ponovi...
Na žalost noben od prijateljev ne ve točno kaj bi bilo....pri vezavi pa ni kaj veliko za zajebat saj so samo konektorji, tam ko je pa plus in minus pa itak stvar ne dela če je kontra zvezana.

upam da je kdo že imel takšne probleme...
Hvala za odgovore! :D

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Sr sep 28, 2011 10:01 pm

arijan je napisal/-a:Potrdilo o strokovni vgradnji česa? xenon žarnic ali pranja žarometov in avtomatsko nastavljivo višino?
TUV-ov za to pa itak ni.
Pa to maš ti naknadno vgrajeno?

Meni je blo rečeno strokovne vgradnje žarnic... nevem sploh se ne bom s tem ukvarjal ker je brezveze. Kdo pa ve če je to original žaromet z xenonom ali je pa kit noter? Loči jih en napis in sicer v sami luči pise xenon ..
Jaz imam naknadno vgrajeno luč z lečo(original) ,xenon kit 4300k, naknadno vgrajeno pranje in avtomatsko višino(ta pa je bila predhodno).

Smeksy
Nov uporabnik

Kraj: domzale

Napisal/-a Smeksy Pe okt 14, 2011 7:17 pm

Pozdrav!

Da ne odpiram nove teme, si jo bom kar sposodil.. ;) Opravicujem se tudi ze vnaprej ce ze kje to pise, in sem spregledal.. oops

Namrec imam avtomobil znamke Audi a4, letnika 2007. V originalu imam navadne zaromete, brez lec..Sedaj sem kupil original bi-xenon zaromete z lecami za isti model avtomobila. Se pravi original audi zaromete z zarnicami in racunalniki. Sedaj me zanima, ali tale konektor ki je bil priklopljen na originalne zaromete pase na tele bi-xenonske zaromete, ali je treba kaj dokupiti se? V primeru da ne bo slo skozi, me zanima ali bi to znal kaksen avto elektricar kaj prevezati ipd, da bi stvar delovala..?

Lp,S.

mihaenator
Nov uporabnik

Napisal/-a mihaenator Če okt 20, 2011 7:01 pm

bom še jst kle uprašu ker nevem zdj al paše plug & play al kaj ... uglavnm zamenu bi orginal luči od astre gtc z bi-xenon orginal seveda.... zdj pa me zanima če to paše??? nezanima me pranje žarometov al pa senzor gibanja ker mi je usen zanga samo če paše npr daš une vn te notr prklopš pa dela ??

hvala lp miha

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če okt 20, 2011 7:13 pm

ne pase.mal si preber mal pobrskaj po forumu...
treba je sprogramirat pa baje se pri nekaterih ne da tega narest ce sm si prou zapomnu...mal pobrskaj.
p.s. dost zalostno da te nc ne zanima pranje zarometou in avtomatska visina..
Ni vse res kar napišem

mihaenator
Nov uporabnik

Napisal/-a mihaenator Če okt 20, 2011 7:28 pm

aha ok hvala ma ne sj pranje bi itak pol pršlo sam da vem kere luči tanorči no bom kr opustu idejo od bi-xenon hvala še enkat :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če okt 20, 2011 7:58 pm

ja zakaj bi to opustu,najprej se pozanimaj a tvoj racunalnik to podpira,ce podpira ti to funkcijo na servisu vklopijo das unih par eur in eto.
najdrazje bo itak luci nabavt
Ni vse res kar napišem

mihaenator
Nov uporabnik

Napisal/-a mihaenator Pe okt 21, 2011 1:33 pm

no bom uprašu :D ker luči so najcnej od usega :D

vespo
Nov uporabnik

Re: Avtomobilske žarnice - navadne, modre (halogenke)

Napisal/-a vespo Ne nov 27, 2011 1:55 pm

Lp!
Bom uporabil kar tole temo.In sicer kupil sem vw passat z že vgrajenim xenon kitom in ker nebi rad imel problemov z policaji in zavarovalnico ob kakšni nesreči razmišlam, da bi si kupil tale komplet....
http://www.facelift.si/index.php?page=s ... Itemid=177

In me zanima, če tole lahko homoligiraš.Hvala za odgovor in lp!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So dec 03, 2011 12:34 pm

ne moreš

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So dec 03, 2011 2:03 pm

vespo je napisal/-a:Lp!
Bom uporabil kar tole temo.In sicer kupil sem vw passat z že vgrajenim xenon kitom in ker nebi rad imel problemov z policaji in zavarovalnico ob kakšni nesreči razmišlam, da bi si kupil tale komplet....
http://www.facelift.si/index.php?page=s ... Itemid=177

In me zanima, če tole lahko homoligiraš.Hvala za odgovor in lp!
splash je napisal/-a:ne moreš

Ne tako na pamet pisati in delati zakljuckov, vendarle uporabnik vespo ni niti povedal ali ima ze vse ostalo pripravljeno za homologacijo (lece -S, pranje zarometov, avtomatsko nastavljanje visine zarometov), ker kot smo ze na prejsnji strani povedali, obstaja certifikat oznaka E11 za prav taksne posege. Ce pa dobro preberes bos pa tudi na zgornjem linku opazil podan certifikat.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax To dec 06, 2011 7:47 pm

Zdravo!
Mene, pa zanima, če lahko na xenon žarnici podaljšaš kabel od žarnice do balasta na poljubno dolžino? Bi to potem normalno delalo ali bi lahko bili kakšni problemi?

LP,

Grega

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če dec 08, 2011 8:17 pm

Ima kdo podatek kakšno temperaturo doseže žarnica pri xenon kitu-samo približno me zanima.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov