Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Katero stranko bi volili, če bi bile volitve to nedeljo?

DeSUS
0
Brez glasov
LDS
2
2%
SD
7
7%
SDS
27
26%
SLS
4
4%
SNS
8
8%
Zares
2
2%
Zunajparlamentarno stranko
7
7%
Ne vem
5
5%
Ne bi volil
41
40%

Skupaj glasov : 103

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Re:

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 18, 2011 11:14 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
Prokarjon je napisal/-a:Joie, drugega kot rdečkarje omenit ne znaš... jaz bi se vprašal po zdravju.

Moja izjava pa je bila več kot očitno samo provokacija, ker se mi zdi skrajno banalno da se po enemu mesecu spomniš citirat mene, povrhu vsega pa je imelo s tvojo izjavo zelo malo povezave, če sploh kakšno.

Ampak zgleda da je treba nekoga citirat, da ne zgleda kot da si se oglasil ZGOLJ zato, da poveš kako je od ministrice voznik tiščal gas in potem takem je celotna vlada neustavna...

Brez zamere, a meni diši na tipični primer Janševe vojaške ideologije političnega bojevanja.

To se motiš. Za Janšo sem volil samo enkrat, 2008. Če bi obstajala alternativa na desni sredini, bi raje volil koga drugega. Ne vidim pa razloga, da bi volil levico. Nisem ga v preteklosti, še manj pa v sedanjosti.

Spomnim se tiste vroče jeseni 2008. Takole za šankom so bili nekateri zelo glasni, jaz sem raje srebal svoje pivo in začel debato o babah ali avtomobilih. Danes še vedno srebam pivo, tisti ta glasni pa so povsem izgubili glas ali pa jih sploh ni več na spregled.

Bi bilo fajn spet malo obudit tole debato, he he... Se spomnim, ko smo zagamani, zaplankani hribovci že tam 2008 vpili, da s teh asov ne bo nič učinka in se bodo na koncu poklali med sabo, pa ste nas urbani intelektualci vedno vzvišeno in oh in sploh argumentirano zavrnili, češ da kaj sploh govorimo, ker se deliverance desničarji sploh ne znamo argumentirano pogovarjati, saj itak vsi vemo, da je tako, kot pravimo mi:)

No, kakorkoli že, mogoče nas jutri reši Korl. Mislim, da zdaj zato ne molimo samo Boga, ampak tudi Alaha in celo Tita, sem prepričan.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Re:

Napisal/-a sašo5 To apr 19, 2011 1:34 am

Joie de vivre! je napisal/-a:No, kakorkoli že, mogoče nas jutri reši Korl. Mislim, da zdaj zato ne molimo samo Boga, ampak tudi Alaha in celo Tita, sem prepričan.

......in naj odidejo 1x za vselej, za vse večne čase. pa tudi za ceno da sam hudič pride na oblast, le da te drhali ne bomo več gledali in poslušali.....

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Re: Argumentirana debata o politiki (iz teme Cene naftnih d.

Napisal/-a Lignage Sr apr 20, 2011 6:25 pm

Saj če smo iskreni, če bi bila sedaj na oblasti janševa vlada, bi bila situacija (navidezno) še 100x hujša, glede na to da desnica nima medijev na svoji strani in bi se vse potenciralo neskončno v višave. In tudi desna oblast bi po moje ljudi še manj lahko navdušila za te reforme glede na vsesplošno stanje. Uglavnem, katastrofa bi bila še 100x hujša, četudi bi bila v resnici enaka ali pa manjša :)

Ta aktualna situacija, ki jo imamo zdaj, je samo dokaz, da so ljudje utrujeni in naveličani politike. Čas je resnično zrel za nove ljudi. In škoda je da so Lahovnik, Turk in Pezdir... prišli samo do sklepa da je treba Slovenijo resetirati, namesto da bi se zgodilo kaj več od tega, razmere so odlične, da jim bi uspelo..., vendar si očitno nihče ne upa, zato je tako kot je...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr apr 20, 2011 7:39 pm

Lignage je napisal/-a:Ta aktualna situacija, ki jo imamo zdaj, je samo dokaz, da so ljudje utrujeni in naveličani politike.

8)

Žalostno je, da vse razpada in se bo potem na ablast zavihtel spet star obraz na račun "cerkvenih" ljudi, ki ocenjujeo ljudi po tem kolikokrat gre kdo v cerkev. :roll: V resnici imajo pa VSI politiki pri nas že vsaj nekaj masla na glavi. In spet se vrnemo k misli, ki sem jo citiral zgoraj. Alternative pa sploh ni. Oziroma se bo mogoče zamenjal kak obraz na vrhu, v ozadju bodo pa isti ljudje. :/:o:/

Trenutna opozicija, če bi bila kaj vredna bi namesto metanja polen pod noge oziroma iskanja starih grehov opozicije (boli me falus kaj se je dogajalo 30 ali 70 let nazaj!!) raje dajala kakšne konstruktivne predloge za rešitev iz krize. Ampak očitno je v Sloveniji še dovolj ljudi obremenjenih z 2. svetovno vojno in jim ugaja, da se še vedno opravičuje kolaborante. In ne mi zdaj, da sem komunajzer ker generacija rojena po Titovi smrti res nima nobene konkretne veze s tem. :con

Se opravičujem, moral sem se razpisati po tem, ko sem odprl enega izmed portalov z novicami in bral bedarije, ki se dogajajo. oops
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 20, 2011 8:03 pm

Symon je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Ta aktualna situacija, ki jo imamo zdaj, je samo dokaz, da so ljudje utrujeni in naveličani politike.

Trenutna opozicija, če bi bila kaj vredna bi namesto metanja polen pod noge oziroma iskanja starih grehov opozicije (boli me falus kaj se je dogajalo 30 ali 70 let nazaj!!) raje dajala kakšne konstruktivne predloge za rešitev iz krize. Ampak očitno je v Sloveniji še dovolj ljudi obremenjenih z 2. svetovno vojno in jim ugaja, da se še vedno opravičuje kolaborante. In ne mi zdaj, da sem komunajzer ker generacija rojena po Titovi smrti res nima nobene konkretne veze s tem. :con

Praviš da nimaš nobene veze s tem, ker si rojen po Titovi smrti? Pred tem pa izjaviš, da določenim ljudem ugaja, da se opravičuje kolaborante??? Ja potem očitno imaš vezo s tem?

Si pa padel sam v sebe :lol:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če apr 21, 2011 5:36 am

Lignage je napisal/-a:Praviš da nimaš nobene veze s tem, ker si rojen po Titovi smrti? Pred tem pa izjaviš, da določenim ljudem ugaja, da se opravičuje kolaborante??? Ja potem očitno imaš vezo s tem?

Nekako predvidevam, da jim pride prav večno omenjanje zgodovine. Vsaj glede na javnomnenjske raziskave, koga bi volili, ljudje še vedno navijajo za stranko, ki največkrat omenja zgodovino. Zgodovino! Kaj pa pogled v prihodnost? ;)
Lahko se spustiva v politično debato kaj se je dogajalo takrat ampak predvidevam, da tudi tebe takrat ni bilo zraven tako kot mene?
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če apr 21, 2011 6:07 am

Jest enostavno nebom sel volit ker nimam koga za volit ta kompletna "garnitura" sedanjih "vele"-politikov je naravnost zalostna. Toliko nesposobnosti in obracanja besed, s prstom kazejo eden na drugega, da bi pa skupaj resili nas narod se pa nebo zgodilo.

Zadnjic ko je blo tisto s Turkom, ko je opreriral (maligna tvorba al kaj je bilo..) v avstriji, so nevem koliko dni to vrteli. Dejansko brezpredmetno in so si recimo na pop-u privoscili 15 min "mlatenja slame", me je tolk pogrel da sem ugasnu tv. To je samo stvar zavajanja ljudi od dejanskih problemov, ki jih ima nasa drzava, ne pa osebne odlocitve. Potem je bilo govora o nezaupnici (nenamerni) zdravstvu. Jasno, ce bi se jest odlocal ali naj vzamem zdravnika ki ima 4x vec operacijskih posegov kot pa nekoga, ki je predkratkim dobil napravo je odgovor vec kot logicen.

Kar se mene tice je Turek se najmanjsi problem v nasi skvarjeni politiki, kot sem ze rekel vsi lazejo in obtozujejo eden drugega in zato se vrtimo v krogu namesto da bi napredovali.

Od tega kako je Golobic zasluzil iz 2.000€ vlozenih v 3 letih 1 miljon cistega dobicka ven, do prijatelja, pa jelincicevih dragih pa vendar zastonj zbirk. En kup jih je, ker je toliko imen, da si clovek ne zapomni. Potem pa kot, da to ze ni dovolj da dobiva bajno placo, zaposli pol svoje druzine...

Potem se pogovarjamo pa o raznoraznih operacijah namesto, da bi resevali kak dejanski problem. Kar se mene tice je 99% nase vlade za v arest vrzt pa se tiste tajkune katerim so dal posle in to brez kakrsnih koli sodnih obravnav.

Tko kot so v rusiji imel svoj cas.
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če apr 21, 2011 7:10 am

Symon je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Praviš da nimaš nobene veze s tem, ker si rojen po Titovi smrti? Pred tem pa izjaviš, da določenim ljudem ugaja, da se opravičuje kolaborante??? Ja potem očitno imaš vezo s tem?

Nekako predvidevam, da jim pride prav večno omenjanje zgodovine. Vsaj glede na javnomnenjske raziskave, koga bi volili, ljudje še vedno navijajo za stranko, ki največkrat omenja zgodovino. Zgodovino! Kaj pa pogled v prihodnost? ;)
Lahko se spustiva v politično debato kaj se je dogajalo takrat ampak predvidevam, da tudi tebe takrat ni bilo zraven tako kot mene?

Ja očitno ti vse veš, ko si ponovno privlekel kolaborante v to temo :)

Sicer pa, sam sem seznanjen s tem, kaj se je takrat dogajalo, ...so me pač takšne debate vedno pritegnile. In zato, verjemi, če poslušam politike in debate okrog takih stvari mi kaj hitro postane slabo. Političnim temam se v bistvu trudim izogibat, pa me vedno znova in znova potegnejo noter. Včasih je težko verjeti, da ljudje niso sposobni pogledati vsaj malo čez vso stvar.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če apr 21, 2011 7:30 am

Izposojam si svoj post iz teme Pokojninska reforma z manjšimi korekcijami (ravno na tematiko vkompiniranosti zgodovine v sodobno politično družbo):

CHAN je napisal/-a: Daleč največji politični salto mortale, ki si ga privoščijo politične opcije / stranke / politiki je ustvarjanje političnih točk na podlagi svojstvenih zgodovinskih interpretacij. Podoben primer slovenske sodobne zgodovine je še dovolj svež, ko je politična stranka, nabirajoč politične točke SAMO in PRVENSTVENO na podlagi omenjenih (sebi prirejenih) zgodovinskih interpretacij, ostala na koncu pred vrati parlamenta. Takšna politična praksa je značilnost novodobnih političnih tvorb, nevajenih sodobnega demokratičnega razmišljanja ter prežeta z revanšizmom (primer vzhodnoevropskih držav ter s preteklostjo obremenjenih srednjelatinskih držav)!!! Zatorej prihaja do bistveno več in različnih kvazi amaterskih historoloških interpretacij ter odstopanj od le teh, kot bi bilo higiensko in primerno.

Razmišljanja novodobnega, neobremenjenega človeka kaže na pošteno naveličanost različnih zgod in prigod iz preteklosti. Epilog raznih (prvenstveno političnih) provokacij pa žal nastane z dvomom v pretekla dogajanja, ki bi nas morala NAUČITI, da ne bomo ponavljali napak naših predhodnikov.
Dober in objektiven poznavalec zgodovine ima namreč širšo sliko razumevanja sedanjosti ter mu je v veliko pomoč pri načrtovanju prihodnosti! Neka študija na univerzi v ZDA (žal vira ne najdem več) je menda medicinsko dokazovala, da človekovi možgani v daljšem časovnem obdobju nezavedno pozabljajo na svoje napake – s tem so dokazali, da se zgodovina (žal) ponavlja, predvsem z ISTIMI napakami!
"Kosti v luknjah in jaških" so nam danes opomin na zatiskanje oči, skrivanje pred problemi ter pometanje pod preprogo, ki niso nastali v 4 -5 letih, kot se želi amatersko prikazati, temveč proces, dolg skorajda celo stoletje!!! Podobna dogajanja v Franciji, Beneluksu so drastično bolj večplastna – za razliko od nas je do katarze prišlo (še posebno v Nemčiji, za razliko od npr. Avstrije ali Italije), z duhovi preteklosti je opravljeno, kar se posledično kristalizira v vsakdanjem življenju! Največja napaka pri omenjeni problematiki v Sloveniji se je že davno naredila s postavitvijo politikov v prvo vrsto, zgodovinska stroka pa je bila odrinjena na stran oziroma ožigosana s političnimi predznaki.

Zatorej moje razmišljanje pelje v smeri učenja na lastnih napakah – ogledalo nam je bilo predočeno, sedaj je SKRAJNI ČAS, da se začnejo stvari spreminjati ter izboljševati že na nivoju države (spremenjena in učinkovitejša kazenska zakonodaja; zmanjšanje števila ministrstev; učinkovitejša javna uprava; zakonodaja, ki določa odgovornost direktorjev družb ter nadzornih svetov; omejevanje korupcije ter elitizma, ki je pogojen z vstopom v posamezno politično stranko (!!!) …). Dobrih primerov, že v naši neposredni soseščini, je več kot dovolj! Trenutno nas v določenih segmentih prehitevata že Hrvaška in Srbija…
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če apr 21, 2011 8:46 am

Lignage je napisal/-a:Ja očitno ti vse veš, ko si ponovno privlekel kolaborante v to temo :)

Glej ne bom se kaj dosti spuščal v zgodovino niti politiko ker zaradi takih zadev se lahko z vsakim prijateljem spotoma skregaš. Lahko ti samo napišem, da zame je kdor sodeluje z okupatorjem pač kolaborant. Ampak ne enačim pa partizanskega boja proti okupatorjem s komunističnimi povojnimi poboji. Svinjarije so se pa dogajale v vseh vojnah in po vseh vojnah. Problem je, da se je pri nas vse skupaj potlačilo in zdaj na plano prihajajo različne interpretacije (na račun nabiranja volivcev!), ki so krive za takšne debate ali celo prepire. Dovolj o zgodovini. Glejmo raje v prihodnost, kako naprej.

CHAN lepo napisano. ;)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če apr 21, 2011 10:56 am

Uf Symon, sedaj se bo pa nate usul plaz kritik.

Kakorkoli že, verjetno je vsem jasno, da politik ne bo požagal veje na kateri sedi. Pa naj bo to leva, desna ali srednja stran. Pa tudi če bi se že našel tak politik, bi s tem naredil harakiri in kmalu bi bilo vse po starem.

Prav tako je verjetno večini jasno kaj politika pravzaprav je. Če mislite, da je slovenska politika umazana, potem se malce pozanimajte kakšne so stvari na "demokratičnem" zahodu in kako dejansko potekajo pregovarjanja, zakaj se srejemajo določeni zakoni,... Določene ne-logične poteze vlad so pač mnogo krat rezultat dogovorov med državami in jasno je, da vsebine teh dogovorov javnost ne pozna. Ko govorim o politiki, pa ne govorim o malih politikih (župani,..) ampak o ljudeh, ki odločajo o usodi države. Že če spremljaš npr potovanja določenega politika, čez čas lahko jasno vidiš, zaradi česa je bil določen politik kje - določeno podjetje dobi posel, pomoč državam, spremembe zakonov, ti sprejmeš to in to, zato dobiš malce bolj ugoden kredit, dobiš določeno ozemlje, itd. Ok, to je jasno. Verjetno je tudi jasno, da manjša ko si država, slabše pogajalsko izhodišče imaš in da moraš večino stvari žegnjati, v zameno pa dobiš drobtinice in that's that. Če pa si proti pa ne dobiš nič, naenkrat Slo podjetja težko izvažajo, potrebujejo dovoljenja..itd itd :)

Slovenija.. To kar se dogaja sedaj, bi se dogajalo v vsakem primeru. Razlika je le v tem, da bi se o tem drugače (lepše) poročalo (ja Lignage, obratno torej). Leta 2008, ko je sedanja vlada zmagala, so bili sicer veseli, ampak bi bili enako veseli, če bi bila situacija obrnjena. Meni je bilo jasno že takrat, da bodo zaradi prihajajočih časov, izgubili na naslednjih volitvah. To kar sem govoril takrat se uresničuje. Da prihaja kriza je bilo jasno, da prihajajo težki časi je bilo tudi jasno, da bo na plečih vlade to, da vpeljejo reforme in da bo bodo imeli velike težave s sindikati, javno upravo (ki se jim je tik pred volitvami zvišala plača), študenti (ki furajo št.delo), upokojenci (še posebno, ki jih je že tako za pol države), ipd., je bilo tudi jasno. Torej, je potem tudi jasno, da v kolikor ne bodo znali preko medijev prikazati pravo sliko in ljudi pomiriti, jih bo to stalo oblasti. Moram priznati, da so se takšnega problema lotili precej naivno, precej s stališča, da so mislili, da ljudem ne bo potrebno bolj razlagati..pa jasno da se noben v Slo ne bo odpovedal česa. Kaj češ, zanič svetovalci.

Kaj se bo potem zgodilo na naslednjih volitvah. Sedanja vlada seveda nima šans. Udeležba bo precej nizka (razen če ne pride nevem kaka alternativa, kar dvomim), zmagala bo pač nasprotna stran. Takrat bo lahko tista vlada za vse težave krivila prejšnjo, "na silo" bo vpeljala reforme, ki se sedaj niso (ker jih pač morajo), seveda bo za vpeljavo reform, kateri so oni prej nasprotovali tudi kriva prejšnja vlada, ker je pripeljala državo do te točke, da je bilo sedaj to nujno potrebno, da je država dobila neugodna posojila, ki jih morajo sedaj oni vračati (ravno zaradi reform), bla bla.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če apr 21, 2011 11:10 am

ejsim je napisal/-a:Kaj se bo potem zgodilo na naslednjih volitvah. Sedanja vlada seveda nima šans. Udeležba bo precej nizka (razen če ne pride nevem kaka alternativa, kar dvomim), zmagala bo pač nasprotna stran. Takrat bo lahko tista vlada za vse težave krivila prejšnjo, "na silo" bo vpeljala reforme, ki se sedaj niso (ker jih pač morajo), seveda bo za vpeljavo reform, kateri so oni prej nasprotovali tudi kriva prejšnja vlada, ker je pripeljala državo do te točke, da je bilo sedaj to nujno potrebno, da je država dobila neugodna posojila, ki jih morajo sedaj oni vračati (ravno zaradi reform), bla bla.

ja, bla bla, s tem se strinjam. Manipulacije je v politiki ogromno, sej zato... =P

Ampak stvar ni tako preprosta. Zmagala nasprotna stran? Dvomim da bo, ker se dobro ve, da desnica v Sloveniji nima zadostne podpore. Tudi če bo SDS zmagala bo morala iti z desusom v koalicijo. Drugače ne bo šlo. Dvomim, da bo SLS dobila veliko več podpore kot na prejšnjih volitvah, tudi dvomim, da se bo NSi vrnila v DZ. SNS je pa itak stvar zase.

Tako da je resnično glede prihodnosti precej megleno vse skupaj...

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Če apr 21, 2011 1:38 pm

Moram reči da sem prav ponosen na vse več ljudi, ki vidi resnico. Politika je "k****a" (je rekel pokojni stari oče) in imel je prav. Nastavi vsakemu od katerega ima korist.

In misliti da je desnica kaj boljša je utopija (ali katera koli trenutna in bodoča stran). Še večja utopija pa je misliti, da so oni v resnici tako zelo skregani kot to deluje na televiziji. Morali bi kdaj videti zakulisje. Dokler so kamere prižgane se obrekujejo in obmetujejo z vsemogočnimi "dejstvi", medtem ko resnično dejstvo ostaja da politik politiku umije roko.

Predčasne volitve ali pa ne, zdajšnja levica s trenutno zasedbo nima prihodnosti, zmagovalna stranka trenutno, in upam da tako tudi ostane, pa je "Ne bi volil nobenega". Žal sam vidim že par let, od kar sem malo bolje pod drobnogled vzel realno sliko politikanstva, da je dejansko vse isto sranje. Realna igra je le kdo bo kaj dobil. Zelo mi je žal za lokalne politike, ki dobijo lokalno podporo za vstop v parlament z res nekimi idejami, da na koncu odkrijejo, da je edino mnenje mnenje "šefa" stranke (moje mnenje je mnenje stranke, ali pa Kahlovo samovoljno poveljevanje stranki (v drugih le malo bolje skrijejo resnico), ki pa tako ali tako samo trguje z glasovi. Vsi vemo pa da trgovanje pomeni dvosmerni tok "dobrin".

Mene samo zanima kaj se bo zgodilo če bo volilna udeležba samo npr. 30%, 20% ali manj procentnta... kje je tista meja, ko bomo rekli, da izvoljeni več ne predstavljajo ljudstva. Seveda pravno gledano je verjeno kakršn koli procent udeležbe še vedno demokratičen, a realnost se mi zdi da je daleč daleč od tega. Z samo 20% udeležbo na volitvah za moje pojme zelo težko objektivno zastopaš voljo "ljudstva"! Sploh ker je po taki logiki zmagovalno stranko volilo le kakih 10% vseh prebivalcev z volilno pravico!! Še cigani (romi) imajo večjo podporo predvidevam.
Drugi problem pa je, da na ta račun neudeležbe večine prebivalstva dobi ena politična stranka tako z lahkoto več kot polovico sedežev v parlamentu (posledično DZ-ju), kar avtomatično pomeni "enostrankarski sistem". Trenutno tako kaže SDS-u, katerega bi se od vseh še najbolj bal v takem položaju (tudi ostalih nič kaj dosti manj). Logika dekomkracije je ravno v večstrankarskem vodstvu... vsaj navidezno. Z eno samo stranko na oblasti + še s parimi glasovi drugih "koalicijskih partnerjev" pa si z lahkoto zagotovijo veliko večino glasov (75% če se ne motim)... ravno pravo število za popravljanje vsega, od ustave naprej... potem pa bomo šele videli kaj pomeni politični zelnik.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če apr 21, 2011 7:18 pm

Prokarjon je napisal/-a:Trenutno tako kaže SDS-u, katerega bi se od vseh še najbolj bal v takem položaju (tudi ostalih nič kaj dosti manj).

Sicer je res, da v Sloveniji obstajajo volivci, ki se od volitev do volitev sprehajajo iz enega političnega pola na drug, vendar jih vseeno ni toliko, da bi SDS dobil večino v DZ. Tudi SDS bi težko sestavil koalicijo, ker bo žal s sorodnimi strankami "prekratek", pa še to je trenutno edino SLS. In zato se nimaš česa bat :D

Na sceni je Desus, in če ta ni shajal z levico, h kateri bolj sodi, bo z desnico še težje. Če pa zmaga SDS bo pa tako ali tako morala v koalicijo z Desusom. Politična kriza je popolna. Ta vlada je imela ogromno podporo in ima tudi še brez Desusa večino, pa je še prišlo do takšne situacije, ki kaže na to, kako dejansko so ljudje nad politiko razočarani.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe apr 22, 2011 11:17 am

Gledam tele podmladke, nekaj članov poznam tudi osebno tukaj na vasi, z obeh polov, in lahko rečem samo: še naprej se nam obeta žalost. Pametni ljudje se politiki žal izogibajo.

Janši je s porazom 2008 seveda padla sekira v med, tega se popolnoma zaveda, četudi v javnosti ne pokaže. Vseeno pa ne sprejemam pavšalnih enačb, da so vsi isti in da bo pod Janšo enak drek. Ni res, Janša ima komando, in to je bistvenega pomena. Pahorjanski način vodenja (ki ga je 3 leta nazaj blazno zagovarjal Esem) se je povsem izjalovil. Vseeno bi raje videl na oblasti koga drugega, pri Janši me motijo predvsem njegove karakterne napake in pa partijski način vodenja, torej z obveznim podpihovanjem držvaljanske vojne in iskanjem zunanjih sovražnikov. Ampak med vsem, kar politika trenutno ponuja, je Janša trenutno edina alternativa.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe apr 22, 2011 1:29 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:...Pahorjanski način vodenja (ki ga je 3 leta nazaj blazno zagovarjal Esem) se je povsem izjalovil....

Joie - na vsak način bi me rad povlekel v to nekonstruktivno debato - tudi s takimi izmišljotinami. V temi sem samo enkrat govoril o Pahorju in sicer tu

esem je napisal/-a:
(BTW - Pahor je res nesposoben - če bi samo to trobil ves čas, bi nekaterim učinkovito zamašil umazana usta. A on raje "dialogizira", nato obupuje in se povrh vsega še poskuša vsem opravičevat - npr tuji državi za izbor šefa našega urada.)

In to je zate "blazno zagovarjanje"? Morda res blazno - a za koga? Upam, da je sedaj bolj jasno, zakaj ne vidim smisla sodelovat v takih "debatah", ki vključujejo podobne "argumente". Upam, da mi ne bo treba ponovno odgovarjat na kakšne druge neprimerne napade.

------------------------------------------------------------------------------

Pahorjanski stil vladanja se je seveda za čas krize in to ne samo svetovne, predvsem naše, povzročene s prezadolževanjem v predvsem dolgoročne, neproduktivne in neučinkovite investicije, tajkunizacijo itd, ko bi bilo nujno najprej razčistit precej stvari, reči bobu bob, začeti od začetka, z neko pravo vizijo (vse to Pahor akutno pogreša) itd izkazal za popoln strel v temo. Žal bodo ljudje videli edino alternativo v "komandantih" (da ne rečem "politkomisarjih") in drugih glasnih populistih, ki so že izkazali svojo nesposobnost, tudi nestrokovnost in nedemokratičnost, saj je spomin ljudi kratek in selektiven.
Tudi sam ne vidim kakšnega dobrega novega obraza, ki bi razčistil meglo in ljudem pokazal vizijo - da bi se bilo vsaj vredno žrtvovati.
Ne piše se nam dobro - tako ali drugače.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe apr 22, 2011 2:05 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:...pri Janši me motijo predvsem njegove karakterne napake in pa partijski način vodenja, torej z obveznim podpihovanjem držvaljanske vojne in iskanjem zunanjih sovražnikov. Ampak med vsem, kar politika trenutno ponuja, je Janša trenutno edina alternativa.

Ampak a ni to dokaz, da v kriznih časih se pa res uspe vsakemu komandantu priti na oblast? No pa saj v zgodovini je bilo dostikrat tako, da so se v kriznih časih na oblast zavihteli najbolj skrajni politiki.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe apr 22, 2011 10:09 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Janši je s porazom 2008 seveda padla sekira v med, tega se popolnoma zaveda, četudi v javnosti ne pokaže. Vseeno pa ne sprejemam pavšalnih enačb, da so vsi isti in da bo pod Janšo enak drek. Ni res, Janša ima komando, in to je bistvenega pomena. Pahorjanski način vodenja (ki ga je 3 leta nazaj blazno zagovarjal Esem) se je povsem izjalovil.

Saj nočem Pahorja zagovarjat, vendar je v tem primeru treba vedet, da Kresalova in Golobič sebe štejeta za politika velikega kalibra. Onadva sta vstopila v koalicijo z velikimi apetiti in se je že pri delitvi resorjev točno vedelo zakaj je kdo kakšen resor dobil in Pahor pri njima ni imel prave moči že od vsega začetka, saj se jima je moral podrejat. Janša recimo v prejšnjem mandatu ni imel takšnih težav.

Symon je napisal/-a:Ampak a ni to dokaz, da v kriznih časih se pa res uspe vsakemu komandantu priti na oblast? No pa saj v zgodovini je bilo dostikrat tako, da so se v kriznih časih na oblast zavihteli najbolj skrajni politiki.

Janez Janša kot skrajnež? :lol: ...to je tako butasto slišat, da adijo. Dajte enkrat primerjat kaj desnica počne v drugih državah in potem primerjajte s tistim kar se je za časa Janševe vlade dogajalo v Sloveniji. Ampak to o Janši kot skrajnežu so levičarji namerno sproducirali, da zavajajo ljudi, ki pač temu nasedajo. In tudi, če smo povsem iskreni, desnica še nikoli ni imela tolikšne podpore, da bi se lahko sploh izkazalo ali je Janša skrajnež ali ne.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So apr 23, 2011 6:37 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Gledam tele podmladke, nekaj članov poznam tudi osebno tukaj na vasi, z obeh polov, in lahko rečem samo: še naprej se nam obeta žalost. Pametni ljudje se politiki žal izogibajo.

Tud jst nekoga poznam (na mojem faksu), in ja, lahko rečem samo ŽALOST, če bodo taki, kot je on, enkrat v prihodnosti vodili državo.
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So apr 23, 2011 7:17 pm

Lignage je napisal/-a:Janez Janša kot skrajnež? :lol: ...to je tako butasto slišat, da adijo.

Se opravičujem, nisem mislil direkt, da je on skrajnež. Mišljeno je bilo tako, da kljub očitnim minusom, ki jih ljudje vidijo na njemu bi ga še vedno volili ker pač "ni alternative". In v takšnih primerih SO na oblast prihajali raznorazni kalibri. Da pa ni alternative je pa v bistvu žalostno. Ob tem se spomnim samo še na to misel, da smo prišli do točke ko je biti politik je v Sloveniji nekaj grdega. "Da bi ti otrok postal politik!" :lol: :shock:

No ja bomo že videli kako bo. :?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov