ronnie je napisal/-a:Vedno so mi bile rešitve. ki so v nasprotju z tovarniškimi predpisanimi vrednosti zanimive. - Vredne razmisleka. - Zakaj je temu tako.
Verjetno pa zajec tiči nekje drugje, a vstopil si skozi zadnja vrata.
joztom; ja; sem imel z Beru tudi velike probleme > nočem slišat zanje.
Če boš šel brat moje teme pod sam svoj mojster boš videl , da je kr nekaj stvari, ki sem jih modificiral oz. po tvoje : ".....rešitve. ki so v nasprotju z tovarniškimi ...." in uporabil . Da so se stvari po teh modifikacijah bistveno spremenile....
Če pa povzamem po moji logiki pa verjetno z ajec ne tiči kje drugje ampak stopam skozi glavna vrata....samo vedet moraš kje se ta vrata nahajajo.
Če povzamema samo par primerov....
Ko sem šel delat optiko na računalniško vodeno "mizo" in so jo nastavli po tovarniških nastavitvah je avto bil tako rekoč nevozen....Če se vprašaš zakaj....vsak material se utrudi/spremeni/zavzame drugačno obliko...se prilagodi...in verjetno je avto po mučnih 300 + tisoč kilometrih šel svojo pot....po nastavitvah pa je bil prisiljen bit nov, tovarniški in nastavljen po "reglcih" ampak a bi teb pasalo (kot odraslemu človeku se ves dan igrat in letat okrog ko zmešan?) ....verjetno ne...Torej bilo je potrebno prisluhnit avtu....pogledat podvozje....ga poslušat in se igrat z njim ter poskušat kaj mu najbolj ustreza....kot rezultat je bila optika opravljena v domači garaži , ki je imela za produkt popolnoma vodljiv avto....pri 18 let stari petki mi je uspelo ( pa čeprav je imela vse 4 diske kateri niso bili tovarniško original na njej) , da je avtek ob zaviranju šel naravnost kljub temu da si spustil volan...ampak za take nastavitve je bil potreben čas in kr nekaj "neprespanih" noči ob tuhtanju manualov in deloavanja tehnike...
Glava se mu je ob močnih obremenitvah ogrela na 105 stopinj....ko sem ga sestavljal nazaj so mi v oči padle zelo male luknje na tesnilo glave....noben ni vedel zakaj so tako male čeprav so kanali dosti večji.....le te luknjice sem povečal in lej ga zlomka....motor je še vedno deloval v svojem delovnem območju temparature ampak v nobenem pogoju pa glava več ni dosegla 105 stopinj....
Če pa osredotočima na zdajšni primer pa mi pride naprej misel , da so te nastavitve spet tovarniške in pogojene z novim popolnoma izpravnim motorjem.....iszpraven je res.....ampak a je nov? a ima še vedno kompresijo kot takrat ko je prišel s tovarne? star je 14 let in ima za sabo 2 kratno pot okoli sveta.....ko sem mu pred slabim letom nardil velik servis je imel not še tovarnške svečke ( 13 let stare in 60kkm) ....Sedaj sem mu dal not druge a še vedno shampion kot je to predpisano a lej ga zlomka čeprav so kao original in nastavljene na določeno mero so začele kazat znake nečesa, kar je bilo nejasno....zdaj pa se vprašajmo zakaj....
Svečke imajo predpisan razmak 0.8mm med elektrodami pri novem motorju. Omenja se celo 92 oktanski bencin, ki ima gorišče še nižje, torej je potrebna še slabša iskra da se zmes vžge....sedaj se uporablja 95 oktanski bencin in motor je že ulavfan.....torej po vsej verjetnosti več ne dosega tiste predpisane kompresije ampak delček nižje....čeprav to ni nič narobe ampak ne doseže pa več tistega kar je ko je bil novi....ker zmes več ni tako gorljiva se potrebuje močejša iskra da se vžge....ker so bile elektrode na tovarniških nastavitvah vse ostalo pa ne....je pač nekaj odpovedalo....odpovedali so vžigi v vsakem taktu.....ko je bil motor ogret je tudi mešanica lažje vžigala....sedaj pa imajo svečke iskro , ki je sposobna pripeljat zmes do vžiga tudi v hladnih pogojih....očitno pa deluje tudi v vročih pogojih.....
Avtu je treba prisluhnit....vsak ima svojo zgodbo....